Dít is waarom je eens appelcider azijn in bad moet doen, het effect doet je versteld staan!

appelciderazijn

Je hebt helemaal geen dure badlotions nodig

Het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat appelcider azijn een wondermiddel is: het helpt om ouderdomsvlekken te verwijderen en wanneer je voeten veel vocht vasthouden werkt appelcider azijn vocht afdrijvend. Houdt het daar op? Nee hoor! Je zou het ook eens in bad moeten doen, want het heeft nogal wat voordelen! 

Vier goede redenen waarom jij de volgende keer ook appelcider azijn in je bad moet doen:

Goed voor de huid
Appelcider azijn in je bad voorziet je huid van vitamines en mineralen die goed zijn voor de huid. Appelcider azijn zit boordevol met verscheidene vitamines en mineralen. Tijdens het gistingsproces wordt het gist in appels afgebroken en hierdoor worden ze beter verteerbaar. Dit betekent dat de vitamine C in appelciderazijn toeneemt, wat ook geldt voor verscheidene vitamine’s B en dit is supergoed voor je huid! Ook zou appelcider azijn acne kunnen verminderen.

Het gaat stinkende oksels tegen
We zweten nu eenmaal allemaal en dat is niets om je voor te schamen. Echter kan een nare zweetlucht wel vervelend zijn. De oplossing? Appelcider azijn. Het zuur in appelcider azijn zou de bacteriën doden die zorgen voor een nare odeur.

Het heeft een anti-roos werking
Last van huidschilfers? Dan biedt appelcider azijn de uitkomst. Zoals we eerder al zeiden breekt appelcider azijn gist af. Wanneer je last hebt van roos kan dit komen door een gistingsproces op je hoofd waardoor dus die witte vlokjes ontstaan. Appelcider azijn weet daar wel raad mee!

Het is goed voor je haar
Niet alleen helpt appelcider azijn tegen roos, maar het is ook goed voor je huid. Je hebt geen dure shampoos of conditioners meer nodig, want de appelcider azijn hydrateert je huid net zo goed. Beter zelfs! Je hoofdhuid is dagen daarna nog steeds goed gehydrateerd.

Toepassing
Wil je appelcider azijn in je bad doen? Laat je bad dan vollopen zoals je dat normaal zou doen. Zorg er wel voor dat het water niet té heet is, dit zorgt er namelijk weer voor dat de goede aspecten van de appelcider azijn niet overleven. Voeg daarna 240 tot 480 milliliter rauwe appelcider azijn toe. Ga daarna zo’n 20 tot 30 minuten in bad en spoel jezelf daarna grondig af.

Deze artikel bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: The Alternative Daily | Beeld: Pixabay