Dit is waarom je eens appelciderazijn in je bad moet doen

appelciderazijn

Je hebt helemaal geen dure badlotions nodig

Het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat appelciderazijn een wondermiddel is: het helpt om ouderdomsvlekken te verwijderen en wanneer je voeten veel vocht vasthouden werkt appelciderazijn vocht afdrijvend. Houdt het daar op? Nee hoor! Je zou het ook eens in bad moeten doen, want het heeft nogal wat voordelen! 

Vier goede redenen waarom jij de volgende keer ook appelcider azijn in je bad moet doen:

Goed voor de huid
Appelciderazijn in je bad voorziet je huid van vitamines en mineralen die goed zijn voor de huid. Appelciderazijn zit boordevol met verscheidene vitamines en mineralen. Tijdens het gistingsproces wordt het gist in appels afgebroken en hierdoor worden ze beter verteerbaar. Dit betekent dat de vitamine C in appelciderazijn toeneemt, wat ook geldt voor verscheidene vitamine’s B en dit is supergoed voor je huid! Ook zou appelciderazijn acne kunnen verminderen.

Het gaat stinkende oksels tegen
We zweten nu eenmaal allemaal en dat is niets om je voor te schamen. Echter kan een nare zweetlucht wel vervelend zijn. De oplossing? Appelciderazijn. Het zuur in appelciderazijn zou de bacteriën doden die zorgen voor een nare odeur.

Het heeft een anti-roos werking
Last van huidschilfers? Dan biedt appelciderazijn de uitkomst. Zoals we eerder al zeiden breekt appelciderazijn gist af. Wanneer je last hebt van roos kan dit komen door een gistingsproces op je hoofd waardoor dus die witte vlokjes ontstaan. Appelciderazijn weet daar wel raad mee!

Het is goed voor je haar
Niet alleen helpt de azijn tegen roos, maar het is ook goed voor je huid. Je hebt geen dure shampoos of conditioners meer nodig, want het appelciderazijn hydrateert je huid net zo goed. Beter zelfs! Je hoofdhuid is dagen daarna nog steeds goed gehydrateerd.

Toepassing
Wil je appelciderazijn in je bad doen? Laat je bad dan vollopen zoals je dat normaal zou doen. Zorg er wel voor dat het water niet té heet is, dit zorgt er namelijk weer voor dat de goede aspecten van de appelciderazijn niet overleven. Voeg daarna 240 tot 480 milliliter rauwe appelciderazijn toe. Ga daarna zo’n 20 tot 30 minuten in bad en spoel jezelf daarna grondig af.

Deze artikel bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: The Alternative Daily | Beeld: Pixabay