Door deze optie in te schakelen, kun je véél veiliger Whatsappen

Heb jij deze optie wel ingeschakeld?

Dachten we dat er een wereld voor ons openging na de uitvinding van de sms, kwam WhatsApp ons het tegendeel bewijzen. De berichtendienst maakt het mogelijk om met iedereen te ‘appen’ en daar maken we dankbaar gebruik van. Al willen we natuurlijk wel dat niemand zomaar onze berichtjes kan onderscheppen. Gelukkig is er een manier waarop je veiliger kunt WhatsAppen.

Zo kun je veiliger appen.

Extra beveiliging

Hoewel we vaak nogal wat onzin naar elkaar WhatsAppen willen we niet dat iemand zomaar kan lezen wat we precies versturen. Met name niet wanneer we een keer wél wet zeggen of versturen wat alleen bestemd is voor de ogen van de verzender. Wil je voorkomen dat iemand zomaar aan de haal kan gaan met jouw account? Schakel dan tweestapsverificatie in.

Tweestapsverificatie

Tweestaps-watte? We horen het je denken. Dit is een optie die je in kunt schakelen om te voorkomen dat iemand zomaar WhatsApp kan installeren met jouw nummer. Probeert iemand de dienst wel te installeren met jouw nummer? Dan wordt om een extra pincode gevraagd. Op deze manier kun je WhatsApp dus beter beveiligen.

Inschakelen

Het inschakelen van de tweestapsverificatie is helemaal niet moeilijk. Open WhatsApp en ga naar de instellingen. Kies voor privacy en daarna voor tweestapsverifitactie. Volg daarna de instructies en voilà, je WhatsApp is extra goed beveiligd!

Lees ook: Ha! Zo lees je WhatsApp-berichten zónder ze te openen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: And C | Beeld: Pixabay