Ha! Zo lees je WhatsApp-berichten zónder ze te openen

Er is een handig trucje voor

Die blauwe vinkjes op WhatsApp kunnen zo nu en dan heel handig uitpakken, maar over het algemeen hebben de meesten er een haat-liefdeverhouding mee. Je wilt wel weten of iemand je bericht heeft gelezen, maar andersom heb je daar niet altijd zin in. Het euvel omzeilen leek niet mogelijk, tot nu toe! 

Zo kun je berichten toch lezen zonder dat de vinkjes bij het berichtje blauw wordt.

Blauwe vinkjes

WhatsApp, het is een mooi communicatiemiddel, maar het is ook weer iets om over te kibbelen. Bijvoorbeeld wanneer je een berichtje hebt gelezen, maar op een ander moment wilt antwoorden. Voor je het weet vraagt je WhatsApp-partner waarom je nog niet hebt geregeerd. Je kunt natuurlijk de blauwe vinkjes helemaal uitzetten, maar soms zijn de vinkjes wel heel handig. Gelukkig is er een andere manier om het te omzeilen.

Trucje

Heb je een berichtje gekregen dat je wilt lezen, maar je wilt nog niet meteen reageren? Zet je internet dan even uit! Het bericht is wel binnengekomen en daarom kun je het berichtje gewoon lezen als je niet verbonden bent met het internet. Doordat je internet uitstaat, zal WhatsApp echter niet in staat zijn om het vinkje bij het berichtje blauw te maken. Doordat er geen verbinding is, registreert WhatsApp niet dat je het bericht leest. Ideaal!

Lees ook: Nieuw Whatsapp-virus in omloop! Virus maakt stiekem foto’s, luistert en leest mee!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: MetroBeeld: Pixabay