Met deze TikTok-hack krijg jij je witte sneakers weer als nieuw

Witte sneakers hack

De wonderspons speelt een belangrijke rol in deze hack

Ben jij gek op je witte sneakers, maar zitten ze binnen no time weer onder het stof en vuil? Dan moet je zeker deze TikTok-hack proberen! Zonder urenlang poetsen en met een paar middelen zijn je vuile schoenen zo weer schoon. 

Wonderspons en tandenborstel

Witte sneakers horen thuis in iedere schoenenkast. Ze zijn tijdloos en passen bij elke outfit. Het enige nadeel: ze blijven nooit lang helemaal wit. Tijd om deze hack te proberen. Je hebt slechts vijf dingen nodig, waarvan je de meeste waarschijnlijk al in huis hebt. De benodigdheden zijn: een bakje met water, afwasmiddel, een tandenborstel, een handdoek en een wonderspons. In deze video wordt er eentje van Mr. Proper gebruikt, maar online zijn diverse goedkope alternatieven te vinden.

Zo doe je dat

De wonderspons is het belangrijkste middel bij deze truc. Dompel de wonderspons onder in het bakje water en wrijf vervolgens zachtjes over de schoenen. Waarschijnlijk zie je een groot deel van de vlekken meteen verdwijnen. Voor de laatste vuilresten en de randen van je zool gebruik je de tandenborstel. Voeg een aantal druppels afwasmiddel toe aan het water. Dompel de tandenborstel in het water en schrob voorzichtig de laatste resten weg. Het resultaat? Schoenen die zo wit zijn alsof je ze net uit de doos haalt!

Zo kan het ook

Er zijn nog meer manieren bekend om je witte sneakers weer wit te krijgen. Denk aan shampoo, tandpasta, alcohol en afwasmiddel. Genoeg opties om je witte sneakers ook echt wit te houden.

@lillianbabaian

##howto CLEAN your WHITE sneakers ? ##shoes ##fashionhacks ##shoecheck ##tips ##diy ##tiktokfashion

? original sound – lillianbabaian

Lees ook: Een leren, stoffen of suède schoen: zo maak je ze snel weer schoon!

Bron: Flair, TikTok Lillian Babaian  | Beeld: Unsplash