Zo ontdek je met één handeling of die online aanbieding wel echt een aanbieding is

online shoppen

Zo word je niet blij gemaakt met een dode mus

Het lijken soms echt knalprijzen. Een supergrote televisie van 2800 euro nu voor 1400 euro. Dat zijn de aanbiedingen die we willen zien. Toch komt het heel vaak voor dat die aanbiedingen helemaal niet zo voordelig zijn. Webshops verleiden ons met goede aanbiedingen en wij trappen er vaak in. Gelukkig is er een trucje om te controleren of het wel echt zo voordelig is. 

Laat je niet voor de gek houden.

Prijs
Het komt voor dat de korting veel minder is dan de webshop je doet geloven. Een Belgische krant testte of de aanbiedingen wel zijn zoals ze lijken en dat blijkt niet het geval. Vaak hanteren de webshops de prijs van toen het product net op de markt kwam en die prijs kan inmiddels al flink gezakt zijn.

Cache
De truc om dit te checken is: type ‘cache:’ voor de site. Je krijgt dan de pagina van een of twee weken geleden te zien en dan kan je de prijzen vergelijken. Google maakt van elke pagina op het internet een momentopname, zodat die ook zichtbaar kan worden als de site het even niet doet of iets dergelijks. Voor dit soort dingen kan je de truc echter ook heel goed gebruiken. Heb jij nog goede tips voor online shopping? Laat het ons weten!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash