Wil je afvallen tijdens de overgang? Op deze manier lukt het wel

overgang

Deze tips helpen je een handje

Iedere vrouw maakt het vroeg of laat een keer mee: de overgang. Het is zeker geen pretje. Zo kunnen vrouwen last krijgen van een wisselend humeur, eetbuien of zweten ze als een otter en bij sommige dames vliegen de kilo’s eraan tijdens de menopauze. Wil je dat voorkomen of zelfs een beetje afvallen? Met deze tips lukt dat.

Goed, de overgang vertraagt je spijsvertering en je lichaam maakt minder oestrogeen aan, hierdoor kun je aankomen. Gelukkig hoeft dat helemaal niet zo te zijn als je je hieraan houdt.

Eet gezonde vetten
Als je in de overgang bent, heb je goede vetten hard nodig. Je lichaam maakt het hormoon oestrogeen minder aan en dat kun je compenseren door gezonde vetten te eten. Door regelmatig wat olijven, zaden, noten, avocado en vette vissen als zalm, paling, haring en makreel te eten, help je je lichaam een handje.

Beweeg meer
Waarschijnlijk beweeg je nu minder dan je twintig jaar geleden deed, bovendien is je stofwisseling veranderd. Je hebt de levensfase bereikt waarin je minder calorieën nodig hebt dan vijftien jaar geleden. Eet kleinere beetjes op de dag en doe een beetje krachttraining.

Drink een wijntje minder
Ben jij dol op een alcoholische versnapering in het weekend? Dan hebben we slecht nieuws voor je. We noemden het al: je spijsvertering verandert in de menopauze. Het kost je lichaam nog meer moeite om alcohol af te breken. Als je te vaak een glaasje drinkt, merk je dat aan je buikvet.

Emotionele eter
De hormonen gieren door je lijf en alle emoties nemen toe. Niet zo gek dat veel vrouwen hun troost weleens in een lekker hapje eten zoeken. Weet jij van jezelf dat je een emotionele eter bent? Zorg dat je alleen gezonde dingen in huis hebt of zoek afleiding als je bijna in de verleiding komt om die zak chips open te scheuren. Probeer bovendien meer te drinken, als je te weinig hebt gedronken snak je veel sneller naar een zoete of zoute snack.

Wees niet te streng
Tot slot is het heus niet erg als je je een keer vergrijpt naar een ongezonde snack. De overgang kent pieken en dalen en af en toe uit de band springen kan dan net datgene zijn wat je nodig hebt.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nouveau | Beeld: Pexels