Update: Barbie raakte bewusteloos na overmatig drugsgebruik

Barbie
Er is meer bekend over de situatie van de blondine

Vrijdagochtend werd bekend gemaakt dat realityster Barbie met spoed naar het ziekenhuis is gebracht. Op 12 januari spoedde de ambulance met loeiende sirenes naar het huis van de blondine, waarna ze naar het ziekenhuis werd vervoerd. Nu is bekend gemaakt dat ze buiten bewustzijn is geraakt door overmatig drugsgebruik. 

Het nieuws is afkomstig van haar manager Jake Hampel, die het woord voert namens haar familie.

Redelijk goede gezondheid
Ze verkeert op het moment in redelijk goede gezondheid en haar herstel zet ze voort in een gespecialiseerde kliniek. “Haar conditie is goed. Ze krijgt alle zorg die nodig is en alleen haar naaste familie is bij haar”, stelt haar manager Jake. “Ze is in goede handen.” De ex-man van Samantha, Michael van der Plas zorgt voorlopig voor de kinderen, dochter Angelina (5) en zoontje Milano (2). De blondine heeft haar voormalige manager Jake Hampel weer in de armen gesloten, nadat hij vorig jaar de handen afhaalde van Barbie. Zij had flink uitgehaald naar productiemaatschappij Warner Bros, zender RTL en Jake zelf. Inmiddels is de lucht geklaard en doet hij op verzoek van de familie weer de woordvoering.

Manager Jake
Samantha was opgelucht dat Jake niet haatdragend dan wel boos is en haar nu weer wil helpen. “Het is de bedoeling dat ik deze week bij haar langs ga, maar de prioriteit is om rust en structuur binnen de familie terug te brengen. Zij zal zich weer moeten herpakken, want ze heeft nogal wat voor haar kiezen gekregen. Een oproep aan iedereen: gun haar nu de rust.”

Jake ondersteunde Barbie negen jaar lang en benadrukt dat zij wel (mentale) hulp heeft gekregen wanneer ze dit nodig had. “Zij is zeker bijgestaan, maar je kunt nooit alles ondervangen. De geboorte van kinderen, dat is vreugde. Een huwelijk sluiten, daar waren 1,2 miljoen mensen getuige van, maar dan een echtscheiding, dat is ingrijpend hoor. Ze heeft de gevolgen van de scheiding niet goed overzien. En dan kan de buitenwereld makkelijk praten. Je moet toch flink zijn als je als alleenstaande moeder met twee kinderen achterblijft en niet helemaal weet hoe je verder moet.”

De manager deed wat hij kon. “Neem Ranking The Stars. Drie jaar lang kreeg ze de aanvraag om mee te doen, maar ondanks dat de verdiensten goed zijn, hebben we daar toch van af gezien. Ze wilde Paul de Leeuw geen rotgevoel geven, maar ik weet dat zij in dit soortprogramma’s haar ei niet kwijt kan. Hier zijn ze dermate scherp van de tong is dat ze zich zou kunnen vergalopperen of dat ze zich niet lekker in de vel kan voelen. Mijn taak was haar te beschermen. Omgekeerd heeft ze Chantal blijft Slapen wél gedaan. Omdat Chantal Janzen veel respect voor haar had. Zij haar in haar waarde liet en haar zichzelf liet zijn. Niet voor niets heeft Chantal bloemen gestuurd naar Samantha.”

Ook RTL beschermde Samantha de Jong, stelt Jake. “De laatste drie jaar hoefde Samantha al geen promotionele activiteiten meer te doen voor de reallifedocu’s. Van de zender hoefde zij nergens op te draven, maar kon zij moeder zijn voor haar kinderen.”

Bron: AD| Beeld: Videostill