Bas Smit haalt ruim €35.000 op voor beroofde Fred (86) en Corrie (82)

Bas Smit

Het echtpaar werd in hun slaap beroofd

Dat Bas Smit een ontzettende filantroop is, is inmiddels wel duidelijk. Eerder haalde hij met zijn schildpadden Fred en Corrie al meer dan een half miljoen euro op voor het goede doel. Toen Bas hoorde dat het oudere echtpaar Fred (86) en Corrie (82) uit zijn geboortestad Gouda in hun slaap waren beroofd, wist hij dan ook dat hij hen wilde helpen. 

Beroving

Fred en Corrie lagen heerlijk te slapen, toen zij van hun meest waardevolle spullen werden beroofd. Zo namen de inbrekers hun lintje van de koningin mee én de 1500 euro die zij hadden gespaard voor hun 60-jarig jubileum volgend jaar. Toen Bas hiervan hoorde, had hij maar twee dingen te zeggen: “Zo laf en walgelijk!”

Winter Wonderland

Maar Bas zou Bas niet zijn, als hij het oudere echtpaar niet een handje zou helpen. “Als je net zoals onze schildpadden Corrie en Fred heet én ook nog eens uit Gouda komt, kan ik als ouwe Gouwenaar dat niet erbij laten zitten”, schrijft hij op Instagram. Hij nodigde Fred en Corrie uit in zijn eigen Winter Wonderland – een hysterisch kerstdorp in zijn tuin – voor een verzorgde brunch en een optreden van Yves Berendse.

Mooi geldbedrag

Ook maakte hij tegen de zin van het echtpaar een doneerlinkje aan. En met resultaat! Inmiddels staat de teller al op €35.525. Daar kunnen Fred en Corrie volgend jaar vast een mooi feest voor geven voor hun 60-jarige jubileum. Wij gokken dat Bas wel een plekje op de gastenlijst krijgt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit)

Lees ook: Bas Smit verrast zijn grote liefde Nicolette van Dam op hilarische wijze

Bron: Instagram Bas Smit | Beeld: Videostill 

Array