Britt Dekker openhartig over eetstoornis: ‘Ik woog nog maar 46 kilo’

Britt

“Je kon mijn ribben tellen”

Britt Dekker heeft een bewogen tijd achter de rug. Vier maanden geleden verloor de tv-persoonlijkheid onverwacht haar vader. Op social media deelde de blondine het verdrietige nieuws en stond erbij stil dat haar vader een held is, omdat hij als orgaandonor vele levens wist te redden. Britt wist velen te roeren met het verhaal dat haar vader als donor al zes levens redde. Opnieuw roert ze velen door openhartig te vertellen over haar eetstoornis.

Voor het eerst vertelt Britt Dekker openhartig over haar eetprobleem. Aan tijdschrift Flair doet ze uit de doeken dat ze op een gegeven moment slechts 46 kilo woog.

Modellen

Aan het weekblad vertelt Britt dat ze last heeft gehad van een eetstoornis. Door alle mooie plaatjes van modellen en bloggers begon ze zich veel meer bezig te houden met haar uiterlijk. “Zo’n twee jaar geleden werd Instagram steeds groter en zag ik ineens elke dag al die modebloggers en Victoria’s Secret-modellen voorbijkomen, maar dan ging ik zelf iets posten en leek het niet eens op hun selfies”, vertelt de blonde schone. Dit was dan ook het moment dat Britt haar eetgewoontes rigoureus aanpaste.

Te licht

Het aanpassen van haar eetgewoontes ging zelfs zo ver dat ze op een gegeven moment slechts van een wortel, een banaan en een sapje per dag leefde. “Tot ik vorig jaar nog maar 46 kilo woog. Je kon mijn ribben tellen, maar zelf had ik niet echt door hoe dun ik was -ik dacht alleen maar: yes, nu sta ik een keer mooi op Instagram.”

Ommezwaai

Het was haar vriend Max die Britt liet inzien dat het zo niet langer kon. “Als je zo doorgaat met niet eten, dan heb je een probleem, want je maakt wel een programma voor jonge kids. Ouders willen niet dat hun kinderen kijken naar een presentatrice met een eetstoornis”, zei hij tegen Britt. Ook dwong Max Britt soms om te eten.

Beter

Inmiddels gaat het een stuk beter met de 26-jarige, hoewel ze het soms nog steeds moeilijk heeft. Zo geeft de blondine toe dat ze vlak voor de Flair-shoot alleen maar kon denken aan lelijke foto’s. “Ik dacht vorige week: shit, nu ben ik weer vol en worden het geen mooie foto’s, dus ik ga even vier dagen niets eten.” Gelukkig is haar vriend Max haar steun en toeverlaat. “Ik heb echt geluk dat ik Max en mijn beste vriendin heb, want anders was het misschien wel de verkeerde kant opgegaan.”

Lees ook: Serieuze Britt Dekker bij ‘Jinek’: actie om dieren te redden krijgt daverend applaus van publiek

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard, Flair, Grazia | Beeld: videostill eva Jinek 

Array