Fantastisch nieuws: eind van de week wordt het prachtig zomerweer!

Aankomend weekend kunnen we weer genieten van zomerse temperaturen

Vorige maand spraken we nog van een hittegolf, die de hitterecords in ons land met gemak verbrak. Hoewel het wel erg heet was, kregen we in de maand augustus het tegenovergestelde weer. Augustus verliep voornamelijk nat en guur. Gelukkig komt daar nog verandering in en kunnen we het einde van deze week weer prachtig zomerweer verwachten!

Zet de barbecue maar vast weer buiten.

Zomerweer

Nog heel even volhouden, want aan het einde van deze week is er weer zomerweer voorspeld. De gure dagen met veel regen en wind maken plaats voor zonnige dagen met een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Heerlijk zomerweer, dus! Vanaf komende vrijdag wordt het weerbeeld minder onstuimig en gaan de temperaturen langzaam omhoog.

Hoge luchtdruk

Dankzij een hogedrukgebied, afkomstig vanuit Scandinavië, wordt er een zuidelijke stroming met warme lucht onze kant op geduwd. Erg fijn, want dit zorgt voor het aangename weer in ons land. Op donderdag kunnen de temperaturen in het zuidoosten van Nederland al oplopen naar 25 graden. Deze temperaturen worden op vrijdag in dezelfde regio overschreden. Mensen in Limburg hebben helemaal geluk, want hier kan het aanstaande zaterdag maar liefst 27 graden worden!

30 graden

Met een beetje geluk lopen de temperaturen zelfs nog op zondag en maandag op in sommige delen van ons land naar maar liefst 30 graden. Deze voorspelling is echter nog te ver weg om het met zekerheid te kunnen stellen. Hier kan dus nog verandering in komen.

Lees ook: Meevallertje: ‘Weer-apps lijken vaak te negatief’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Weerplaza | Beeld: Unsplash