Hooikoortspatiënten opgelet: deze week erg veel pollen in de lucht

hooikoortspatiënten

Slecht nieuws voor hooikoortspatiënten

Volgens de pollenradar van Buienradar zijn er aankomende week veel pollen in de lucht. De kaart van de pollenradar is vrijwel voor heel Nederland rood en dat betekent slecht nieuws voor alle hooikoortspatiënten in ons land.

Met name vandaag tegen het einde van de middag zijn er enorm veel pollen in de lucht.

Pollenradar

De voorspellingen volgens de pollenradar beloven niet veel goeds. Vandaag aan het einde van de dag slaat bijna heel Nederland rood uit. Gelukkig valt het de dagen daarna enigszins mee, maar tegen het weekend is het weer afzien voor mensen die last hebben van hooikoorts.

Graspollenseizoen

Het graspollenseizoen gaat hard van start. Dit betekent dat er vooral veel glanshaver, vossenstaarten, zachte dravik en kropaar in de lucht zullen hangen. Deze staan op dit moment vol in bloei en kunnen voor veel irritatie zorgen bij mensen die kampen met hooikoorts.

Voorspellingen

Willem Huizinga van Buienradar laat aan RTL Nieuws weten dat grassen de zwaarste categorie zijn qua klachten. Een goede regenbui kan soms zorgen voor wat verlichting, maar omdat de voorspelling voor komende week overwegend droog lijkt te zijn, zal er niet veel verlichting zijn voor de hooikoortspatiënten. Lees hier een aantal handige tips die hooikoortsklachten kunnen verminderen.

Lees ook: Nog even volhouden: komende week mooi weer op komst

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Nieuws, Buienradar | Beeld: Public Domain Pictures