Hugo Borst stelt ‘respectloze’ vragen aan Ilse DeLange in DWDD

Ilse DeLange Hugo Borst

Kijkers vinden de vragen van Hugo Borst beschamend

Matthijs van Nieuwkerk kondigde gisteren aan te stoppen met De Wereld Draait Door. In medialand zorgde dit nieuws voor veel commotie. Deze aankondiging was echter niet het enige wat voor consternatie zorgde. Hugo Borst en Ilse DeLange schoven ook aan in deze aflevering. De schrijver stelde de zangeres echter een aantal vragen die bij de kijker in het verkeerde keelgat schoot.

Edison gewonnen 

Ilse DeLange sleepte onlangs haar negende Edison in de wacht. Ze mocht maandagavond de Edison voor het beste album van het jaar in ontvangst nemen. Een grote prestatie, waarover ze kwam praten in de nieuwe uitzending van DWDD. Ilse vertelt over de bijzondere prijs en over vrouwelijke artiesten. Zodra de zangeres een lied ten gehore wil brengen, steekt Hugo daar een stokje voor. Hij heeft nog een aantal vragen voor Ilse.

Respectloze vragen

Matthijs prijst Ilse’s prestatie, maar Hugo is het daar niet helemaal mee eens. “Het is de negende, hè, Matthijs. Straks krijg je de tiende en de elfde”, steekt Hugo van wal. Hij maakt vervolgens de vergelijking dat hij veel sporters kent, die uiteindelijk in een zwart gat ‘kieperen.’ “Er is nu niks meer voor haar te winnen. Dan win je je twaalfde en dertiende Edison”, stelt hij. Ilse denkt even na voor ze antwoord geeft en zegt vervolgens: “Je bedoelt dat het uiteindelijk niks meer waard is? Je maakt geen muziek voor de prijzen, hè. Je maakt muziek voor jezelf, als het goed is. Zo ben je begonnen”, stelt de zangeres.

Oudere vrouw

“Dit hele kleine kikkerlandje, scoor je dan? Val je op?”, vraagt de schrijver vervolgens. “Dan maak ik nog steeds muziek voor mezelf en is het mooi als je daar waardering voor krijgt. Ik zou het heel erg vinden als je zegt ‘het maakt me allemaal geen zak uit’,” zegt de zangeres. Ilse benadrukt dat ze het ontzettend bijzonder vindt dat ze muziek mag maken in Nederland. Hugo laat het er niet bij. “Laatste vraag. Straks gaat de tijd een rol spelen en dan word je een oudere vrouw. Heeft dat ook invloed op jouw optredens?”, vraagt hij. Ilse antwoordt vervolgens vriendelijk. “Ik denk dat het alleen maar interessanter wordt.” Waarna de zangers kan rekenen op applaus van het publiek.

Commotie

Op Twitter ontstond er veel commotie om het gesprek tussen Ilse en Hugo. Kijkers vinden de vragen van Hugo respectloos en beschamend.

Er zijn ook een paar Twitteraars die Hugo bijvallen.

Van geen kwaad bewust

Inmiddels heeft de 57-jarige schrijver gereageerd op zijn televisieoptreden. Hij meldt dat hij zich van geen kwaad bewust was. In de Veronica Ochtendshow van Giel Beelen beweert hij dat hij niet eens meekreeg dat er tumult ontstond rondom zijn vragen. Giel besluit Hugo te confronteren met een paar boze tweets. Hugo laat weten niet te snappen waarom er zo ‘overspannen’ wordt gereageerd. “Volgens mij heb ik allerlei relevante opmerkingen geplaatst. Zelf heb ik een groot relativeringsvermogen. Ik heb ook wel wat prijzen in mijn leven gehad, ik heb dat nooit héél serieus genomen. Maar ik kan me voorstellen dat een achtste, of negende prijs toch minder waarde heeft dan die eerste. Dat is alles, daar steekt verder niets villeins achter”, verklaart de schrijver.

Bekijk het fragment van De Wereld Draait Door hier terug.

Lees ook: Monique Smit deelt lieve wens voor zoontjes op Instagram

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Linda, De Wereld Draait Door | Beeld: Videostill DWDD

Array