Koningin Elizabeth zal niet bij het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle zijn om déze reden

Koningin Elizabeth zal er niet bij zijn wanneer Harry en Meghan hun jawoord uitwisselen

Het was iets waar de hele wereld al enige tijd naar uit keek: de huwelijksaankondiging van Meghan Markle en prins Harry. Gisteren werd bekend dat de 33-jarige op één knie ging voor de Suits-actrice en in het voorjaar van 2018 zullen ze het jawoord uitwisselen. Het klinkt als een sprookje… Echter zal koningin Elizabeth niet bij het huwelijk aanwezig zijn.

En dat is niet omdat de koningin Meghan niet leuk vindt.

Opnieuw trouwen
Je hoeft niet de denken dat koningin Elizabeth Meghan Markle niet goedkeurt als echtgenote voor haar kleinzoon. Echter, is er een ander dingetje: de koningin is namelijk het hoofd van de anglicaanse kerk en daarom mag zij niet aanwezig zijn bij een huwelijk van iemand die al een keer eerder getrouwd is. Scheiden is in de kerk van de koningin geen probleem, maar opnieuw trouwen wél. En laat dat nu net het geval van Meghan zijn.

Eerder huwelijk
Van 2011 tot 2013 was Meghan getrouwd met Trevor Engelson. Meghan was een lange tijd samen met de acteur en producer, van 2004 tot 2013. Hun huwelijk hield echter maar twee jaar stand. In 2018 zal Meghan opnieuw in het huwelijksbootje stappen en ditmaal met prins Harry. De koningin zal hierbij niet aanwezig zijn en dit is niet het eerste koninklijke huwelijk waarbij de koningin zich niet onder de gasten bevindt. Bij het huwelijk van Charles en Camilla in 2005 was de koningin ook niet bij het jawoord. Wel voegde ze zich bij het gezelschap bij de receptie. Wellicht zal dit ook het geval zijn voor het huwelijk van haar kleinzoon.

Dit vind je misschien ook leuk: Door lieve daad van Kate Middleton kan Meghan Markle kerst vieren met prins Harry

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Videostill