Prins Harry over Meghan Markle: ‘Ik wist dat ik mijn best moest doen toen ik haar voor het eerst zag’


De twee zijn overduidelijk smoorverliefd

Denk je dat sprookjes niet uitkomen? Dan zou je eens naar het verhaal van prins Harry en actrice Meghan Markle moeten kijken. Het stel ontmoette elkaar twee jaar geleden en sindsdien zijn de twee in de zevende hemel. Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat de actrice en de prins zijn verloofd en voor het eerst deden Harry en Meghan een boekje open over hun relatie.

Harry deed zijn aanzoek terwijl ze kip aan het roosteren waren.

Aanzoek
In het allereerste interview van het stel vertellen ze hoe ze elkaar hebben ontmoet en hoe het huwelijksaanzoek ging. “Het gebeurde een paar weken geleden”, vertelt Harry over zijn aanzoek. “Ik deed het hier bij onze cottage. Het was voor ons eigenlijk een simpele avond zoals we die vaker hadden. We waren kip aan het roosteren.” Meghan vult haar verloofde aan: “Het was een fantastische verrassing. Het was zo lief en natuurlijk en erg romantisch. Hij ging op één knie.”

Trouwen
“Zie liet me niet eens uitpraten”, grapt Harry over het aanzoek. “Mag ik nu ‘ja’ zeggen?”, was hoe Meghan Harry onderbrak. Het mag wel duidelijk zijn dat de twee erg gek op elkaar zijn en niet kunnen wachten om elkaar het jawoord te geven in het voorjaar van 2018. Meghan vergat zelfs eventjes dat bij een verloving ook een verlovingsring hoort. “Mag ik dan nu de ring bij je omdoen?”, vroeg Harry toen Meghan haar blijdschap had geuit. 

Ontmoeting
Meghan en Harry ontmoetten elkaar twee jaar geleden. Een gemeenschappelijke vriend stelde de twee aan elkaar voor. Sterker nog: ze regelde een blind date voor hen. “Het enige wat ik wilde weten over hem was of hij wel aardig was”, vertelt Meghan, die op dat moment helemaal niet veel wist over de prins. Harry vertelt dat Meghan meteen een goede eerste indruk bij hem maakte. “Toen ik haar zag, wist ik dat ik mijn best voor haar moest doen.”

Tweede date 
Meghan vertelt dat er meteen een klik was tussen haar en de prins. “We gingen een drankje drinken en al snel vroegen we aan elkaar: ‘Wat doe je morgen eigenlijk?’” Harry vult zijn geliefde Meghan aan. “We wilden graag meteen weer afspreken. We trokken meteen onze agenda’s om te kijken wanneer het zou lukken.”

Kamperen onder de sterren
De eerste dates van het stel vonden plaats in Londen, begin juli twee jaar geleden, maar vier weken later wist de prins Meghan te overtuigen om naar Botswana te komen, waar hij op dat moment moest zijn. Ze kampeerden daar samen enkele dagen onder de sterren en konden elkaar op dat moment goed leren kennen. “We hebben gezorgd dat het zou werken”, vertelt Meghan die op dat moment in de Verenigde Staten woonde. “We hadden dan wel een lange afstandsrelatie, maar we zagen elkaar nooit langer niet dan twee weken.”

De twee zullen in het voorjaar van 2018 elkaar het jawoord geven.

Bekijk hieronder het volledige interview.

Dit vind je misschien ook leuk: Door lieve daad van Kate Middleton kan Meghan Markle kerst vieren met prins Harry

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron en beeld: YouTube BBC