De koude winter is nog niet voorbij: natte sneeuw trekt over heel Nederland

Net als je denkt dat we bijna van die koude winter af zijn…

We kunnen er geen peil op trekken. Het ene moment hebben we te kampen met een westerstorm en het andere moment is het extreem zacht en warm weer voor de tijd van het jaar. In ieder geval hebben we slecht nieuws voor diegene die al met hun gedachten bij de lente zitten. De komende maand zal het een stuk kouder en winters aanvoelen. 

Vandaag viel er zelfs op meerdere plekken in Nederland sneeuw.

Sneeuw
Grote, dikke vlokken vielen er vandaag al op sommige plekken in Nederland. Echt lang zal de sneeuw niet blijven liggen vanwege de nog steeds redelijk hoge temperaturen. RTL Nieuws sprak met Willem Huizinga van Buienradar en hij zegt: “Misschien dat er hier en daar wat sneeuwresten in het gras blijven liggen, maar het is vooral een natte bende.” Natte sneeuwbuien trekken vanavond en vannacht opnieuw over het land.

Vriezen
En na vandaag wordt verwacht dat het een stuk kouder gaat worden. Morgen is er nog steeds kans op natte en gure toestanden, maar gelukkig is er ook nog ruimte voor wat zon. En wat we in het weekend kunnen verwachten? Het gaat een stuk droger worden, maar tegelijkertijd ook heel wat kouder. Zondag zal er overdag een temperatuur zijn van 3 à 4 graden met zelfs wat lichte vorst in de nacht. Volgende week komen de temperaturen nauwelijks boven de nul graden uit en gaat het in de nacht vriezen tot 3 of 4 graden. Grotendeels van het land blijft droog, maar hier en daar een sneeuwbui wordt niet uitgesloten.

Lees ook: Mensen met allergieën opgelet: vanwege de warme winter nú al kans op hooikoortsklachten!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels