Schaatsliefhebbers opgelet: zeer grote kans om volgende week op natuurijs te schaatsen

Eindelijk kunnen we weer een rondje schaatsen op natuurijs!

Ben jij een echte schaatsliefhebber? Dan moet je nog heel even geduld hebben, want vanaf volgende week is het zo ver. Dan kunnen we eindelijk weer het natuurijs op. Dit heeft voornamelijk te maken met het kouder wordende weer in de maand februari.

Zo was het vorige week nog de warmste winterdag ooit en kunnen we volgende week een rondje schaatsen op het natuurijs.

Koudere lucht
Aankomend weekend blijven de temperaturen nog boven het vriespunt, maar vanaf zaterdagavond komt de koudere lucht Nederland binnen. Dit zal het begin zijn van een koudere en winterse week. Met name in de nacht van dinsdag op woensdag zal de temperatuur dalen naar -5. Volgens Buienradar zal in de loop van komende week de ijsdikte in Midden-Nederland groeien tot zo’n 5 centimeter.

Groeiende ijsdikte
Meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar vertelt RTL Nieuws: “Hoe lang de kou in ons land blijft is nog wat onzeker.” De verwachting is dat tot het einde van volgende week de kou zeker zal aanhouden, waardoor het natuurijs nog verder zal aangroeien. Ook overdag liggen de temperaturen rond het vriespunt. “Maar richting volgend weekend wordt het waarschijnlijk alweer wat zachter”, aldus Maurice Middendorp. Is het dan mogelijk om volgende week op de plassen en kanalen te schaatsen? Volgens de experts niet, maar op ondergelopen weilanden moet het zeker gaan lukken.

Lees ook: De koude winter is nog niet voorbij: natte sneeuw trekt over heel Nederland

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pixabay