Nikkie de Jager onthult in nieuwe make-upvideo: ‘Ik ben transgender’

‘Ik ben in het verkeerde lichaam geboren’, vertelt Nikkie openhartig

Nikkie de Jager is transgender. Dat heeft de beauty-vlogger onthuld in haar nieuwste YouTube-video. Ze vertelt openhartig dat ze in het verkeerde lichaam is geboren. Naar eigen zeggen wacht ze al jaren op het juiste moment om haar geheim te delen. Nu durft ze het nieuws eindelijk naar buiten te brengen. “Het is nu tijd om mezelf te zijn”, aldus Nikkie.

In het verkeerde lichaam

“Ik wil jullie iets vertellen over mezelf wat mij mij maakt”, begint Nikkie haar verhaal. “Ik kan nauwelijks geloven dat ik dit nu echt ga doen, maar het is tijd om écht vrij te zijn. Ik ben geboren in het verkeerde lichaam. Dat betekent dat ik transgender ben”, brengt een emotionele Nikkie uit.

Geen labels

“Dit filmen is heel erg eng”, gaat de beauty-vlogger door. “Maar ook zo bevrijdend. Ik wilde dit onderdeel van mezelf al zo lang met jullie delen. Maar de timing was nooit goed. Ik had niet verwacht dat vandaag de dag zou zijn, maar hier zijn we dan. Ik ben NikkieTutorials, ik ben mezelf. Ik heb geen labels nodig. Ik deel dit met jullie, omdat ik nu vrij genoeg ben om mijn eigen pad te volgen.”

Inspireren

Met haar bericht wil de blondine “kleine Nikkie’s” over de hele wereld inspireren die zich onzeker of niet begrepen voelen. Volgens Nikkie moeten we elkaar accepteren zoals we zijn. Met de tranen in haar ogen vertelt ze: “Sinds mijn geboorte denk ik al dat ik een meisje ben. Alles aan mij was meisjesachtig. Mijn hele leven heb ik mijn ware vrienden de waarheid moeten vertellen. En dat is hartverscheurend.”

In transitie

Nikkie vertelt in de video dat ze op haar veertiende begon met hormonen, voornamelijk om te voorkomen dat ze nog langer zou worden. Op haar negentiende ging ze volledig in transitie. Wanneer de YouTuber over haar verloofde Dylan spreekt, wordt het haar even te veel. “Het is eng om zó eerlijk te zijn. Ik was bang om hem te verliezen als ik m’n hele verhaal zou vertellen.”

Chantage

Aan het eind laat Nikkie weten dat ze zelfs is gechanteerd met haar verhaal. “Blijkbaar zijn er mensen die authentieke mensen haten”, zo zegt ze. “Mensen hebben me gechanteerd, omdat ze mijn verhaal wilden lekken aan de pers. Het was doodeng om te weten dat er zulke nare mensen bestaan die iemands ware zelf niet willen respecteren.”

Lees ook: Airen Mylène en Taeke Taekema voor de tweede keer ouders geworden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill