Om déze ontroerende reden rijdt prins William geen motor meer

En dat terwijl motorrijden een van zijn grootste hobby’s is

De toekomstige koning was nog maar 19 jaar oud toen hij zijn motorrijbewijs haalde. Sinds toen was het een grote hobby van William en hij nam zijn motor graag mee voor een ritje. Echter liggen zijn motorritjes achter zich.

Gezin
Vanwege zijn groeiende gezin, is William gestopt met het racen op zijn snelheidsduivel. Vooral Kate zou de hobby van man niet geweldig vinden. Zo’n twee jaar geleden vertelde de Duchess dat William nog wel steeds reed. “Ik ben altijd erg angstig wanneer hij gaat rijden”, vertelde Kate destijds. “Ik vind het doodeng. Ik hoop dat George er nooit aan zal beginnen.”

Ontspanning
Helemaal gestopt is William overigens niet, maar het motorrijden staat momenteel op een heel laag pitje. In 2008 racete William nog wel op zijn motor. Samen met zijn broer prins Harry nam hij toen deel aan een motor rally door Africa om geld op te halen voor verschillende liefdadigheidsorganisaties. “Ik heb altijd een passie gehad voor motorrijden”, vertelde William eens. Ook kan hij erg van de sport genieten. “Wat ook prettig is, is dat ik anoniem ben doordat ik een helm draag. Het helpt me erg om te ontspannen.”

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Hello Magazine | Beeld: Wikimedia Commons, Frankie Fougathin