Gaan jouw planten steeds dood? Met deze tips niet meer!

planten

Zo kun jij ook planten levend houden!

Planten onderhouden is niet zo makkelijk als men vaak denkt. Ze hebben zorg nodig: de juiste voeding, water en zonlicht. Dit lijkt makkelijk, maar toch gaan planten vaak dood. Waarom? Wij gaan je helpen om de doodsoorzaak van je plant te achterhalen, zodat je de volgende -en misschien zelfs deze nog- in leven kunt houden. 

Zo blijven jouw planten voortaan springlevend.

  • Hangen de bladeren slap? Grote kans dat jij je plant hebt laten sterven aan uitdroging in combinatie met een te koude plek. Probeer in het vervolg je plant op vaste tijden water te geven en zet ‘m op een warmere plek. Je zult zien dat je plant snel opknapt.
  • Heeft je plant last van bruine plekjes op de stengel of is de stengel zelfs volledig bruin? Je plant is hoogstwaarschijnlijk aan het rotten. Het water kan niet goed weglopen, waardoor er een laagje water blijft staan en daar vormen zich een hoop bacteriën. Verwijder het overtollige water en verpot de plant. Zorg nu dat je een pot hebt waar het water weg kan of gebruik korrels die het water opnemen.
  • Waren de bladeren van je plant eerst gestreept maar zijn ze dat nu niet meer? Waarschijnlijk staat de plant dan op een te donkere plek. Dan verliezen de bladeren van de plant hun identiteit en zullen ze egaal en vaal van kleur worden.
  • Worden de groene bladeren geel? Dit is geen eenduidig probleem. Het kan zijn dat je plant te weinig voeding krijgt of te weinig zonlicht. Je kunt ze het beste allebei wegstrepen door op te zoeken welke voeding jouw plant nodig heeft en ‘m naar een lichtere plek te verplaatsen.
  • Verschijnen er (droge) vlekken op de bladeren? Je geeft je plant te onregelmatig water. Doe dit op vaste tijden en je plant zal de vlekken verliezen. Zo makkelijk kan het zijn.

Lees ook: Zo krijgen je planten genoeg water als jij een weekje weg bent

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: ©Tips en Weetjes

Array