Deze stad is verkozen tot de beste stad ter wereld

beste steden ter wereld

Het is dichterbij dan je denkt

TripAdvisor nam ook dit jaar weer onder de loep welke stad de beste recensies en cijfers kreeg. Vorig jaar pronkte Parijs nog op nummer 1 als de leukste stad ter wereld, maar dit jaar sleept een andere metropool deze titel in de wacht.

TripAdvisor bekroonde Londen als de beste stad ter wereld.

Beste stad

Londen mag zichzelf gedurende 2019 de beste stad ter wereld noemen. Dit is gebaseerd op de cijfers en recensies die bezoekers aan de stad gaven in de afgelopen twaalf maanden. De toeristen nemen de prijzige restaurants en het drukke verkeer voor lief voor alle mooie trekpleisters die Londen te bieden heeft. Maar een van de grootste redenen waarom Londen populairder is geworden in het afgelopen jaar is te danken aan Meghan en Harry.

Meghan en Harry

In de mode-industrie wordt er al vaak gerept over het ‘Meghan Effect’, alle kleding die de hertogin van Sussex draagt wordt namelijk veel meer opgezocht op het wereldwijde web én verkocht. Blijkbaar heeft de Amerikaanse dit effect ook op toerisme, want volgens TripAdvisor is Londen als bestemming voornamelijk in populariteit gestegen dankzij Harry en Meghan. “De wereldwijde fascinatie voor Harry en Meghan heeft overduidelijk een groot effect, omdat dit de eerste keer sinds 2016 is dat Londen bovenaan de lijst staat”, vertelt Hayley Coleman, woordvoerder van TripAdvisor. Tevens heeft ze grote verwachtingen voor de toekomst. “Nu het stel binnenkort hun eerste koninklijke baby krijgt, vermoeden we dat het effect van Harry en Meghan ook in 2020 groot blijft.”

Boekingen

Is het effect van de hertog en hertogin van Sussex dan echt zo groot? Ja! De afgelopen twaalf maanden zijn er, in vergelijking met vorig jaar, tussen de 94 procent en 231 procent meer boekingen gemaakt om Buckingham Palace te bezoeken, de wisseling van de wacht te aanschouwen en om een bezoekje te brengen aan Windsor Castle.

Top 25

TripAdvisor stelde ook dit jaar weer een top 25 samen van beste bestemmingen ter wereld. Opvallend is dat het populaire New York voor het eerst sinds jaren niet meer in de top 10 staat.

 1. Londen, Verenigd Koninkrijk
 2. Parijs, Frankrijk
 3. Rome, Italië
 4. Kreta, Griekenland
 5. Bali, Indonesië
 6. Phuket, Thailand
 7. Barcelona, Spanje
 8. Istanbul, Turkije
 9. Marrakesh, Marokko
 10. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
 11. Praag, Tsjechië
 12. Siem Reap, Cambodja
 13. New York, Verenigde Staten
 14. Jamaica, Cariben
 15. Hanoi, Vietnam
 16. Tokio, Japan
 17. Playa del Carmen, Mexico
 18. Lissabon, Portugal
 19. Kathmandu, Nepal
 20. Jaipur, India
 21. Hurghada, Egypte
 22. Hongkong, China
 23. Cuzco, Peru
 24. Sydney, Australië
 25. Tel Aviv, Israël

Lees ook: Onderzoek wijst uit: dít is de allergelukkigste stad van Nederland!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: TripAdvisor, CNN | Beeld: Pexels