Dankzij deze tips heb je ’s nachts tijdens oud en nieuw genoeg energie

Zo lukt het je om energiek te blijven!

Voor degenen die altijd trouw om 11 uur ’s avonds onder de wol kruipen, kan het een pittige opgave zijn om zeker tot 12 uur ’s avonds wakker te blijven. Zeker een nacht doorhalen is niet aan iedereen besteed. Hoe kun je er dan voor zorgen dat je genoeg energie hebt?

De powernap
In de volksmond ook wel een dutje genoemd. Een dutje kan je zeker helpen om tijdens oud en nieuw meer energie te hebben, maar let op! Je moet niet langer dan een half uurtje slapen.

Eet een oliebol minder
Voeding met langzame koolhydraten houden je fit en opgewekt. Deze koolhydraten zijn te vinden in bruin brood, groentes, rijst, aardappelen en volkoren pasta. Helaas staan er tijdens oudejaarsavond voornamelijk oliebollen, nieuwjaarsrolletjes en appelflappen op tafel… Dat wordt een appelflapje minder verorberen. 

Koffie
Een bakkie pleur kan je de energie geven die je zo hard nodig hebt. Drink er echter niet teveel van. Beperk je koffie-inname ’s avonds tot maximaal twee kopjes.

Doe een oefening
Zit je om 11 uur ’s avonds te knikkebollen op de bank? Kom in de benen en doe een paar squads, jumping jacks en push-ups. Het is even zwaar, maar je lichaam komt door beweging weer op gang, wat betekent dat je weer energie krijgt.

Drink genoeg water
Je kunt ook moe worden als je te weinig hebt gedronken. Houd je lichaam dus goed gehydrateerd en drink genoeg water.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle, Wikihow | Beeld: Pexels