Verdrietig nieuws voor prins Harry, wij wensen hem veel sterkte

Harry

Prins Harry is in diepe rouw

Prins Harry heeft afgelopen week droevig nieuws ontvangen: Nathan Hunt, een goede vriend van de Britse prins, is overleden. Harry leerde Nathan kennen tijdens zijn tijd in het leger in Afghanistan. De adjudant-onderofficier was een goede vriend van de prins. Hij werd 38 jaar oud.

De prins heeft een persoonlijke brief naar de familie van Nathan gestuurd.

Depressief
Nathan werd deze week dood in zijn huis aangetroffen. De onderofficier leed aan posttraumatische stressstoornis (PTSS) en was de laatste tijd erg depressief. Zelfdoding wordt volgens The Telegraph om deze reden dan ook niet uitgesloten.

Demonen in zijn hoofd
Een collega van Nathan liet weten dat de militair al flinke tijd last had van PTSS. “Hij vocht jaren tegen de demonen in zijn hoofd, maar het lijkt erop dat ze uiteindelijk gewonnen hebben. Hij zei onlangs op een bijeenkomst van veteranen dat de psychologische zorg die hij ontving nutteloos was geweest en dat hij overwoog om uit het leger te stappen”, liet de collega weten. Ook had hij lovende woorden over de onderofficier: “Nathan was een flinke kerel die veel levens redde in Afghanistan.”

Betere zorg
Buckingham Palace heeft aan The Telegraph bevestigd dat Harry een brief naar de familie van Nathan heeft gestuurd. De prins werd twee keer naar Afghanistan uitgezonden als helikopterpiloot. Harry zet zich al langere tijd in voor betere zorg voor de psychische problemen waarmee veel militairen kampen. “In het leger zag ik hoe belangrijk de fysieke conditie was in de voorbereiding om minder risico te lopen op letsel. We moeten dezelfde aanpak gebruiken voor onze geestelijke gezondheid”, vertelde Harry eens tijdens een toespraak.

Het was voor Harry niet de eerste keer dat hij een vriend verloor die hij leerde kennen in het leger. In 2013 overleed SAS-rekruut James Dunsby na een zware beklimming van de hoogste berg in Wales.

Lees ook: Koningin Elizabeth zal niet bij het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle zijn om déze reden

Bron: Libelle, Telegraaf | Beeld: Videostill YouTube CBS This Morning