Laat die vliegreis maar zitten: vliegtuigmaatschappij Finnair weegt haar passagiers voor het boarden

Zo heb je toch helemaal geen zin meer om te vliegen?

Wanneer je op vakantie gaat naar een tropische bestemming, doet menig vrouw er nog weleens wat aan om toch nog even een kilootje of twee af te vallen voordat ze zich in bikini hult. Eenmaal op die vakantiebestemming aangekomen ga je echter geen nee zeggen tegen die heerlijke gerechten. Het laatste wat je dan wilt is gewogen worden wanneer je weer op het vliegtuig stapt. Echter is dat wel wat Finnair doet.

Finnair weegt haar passagiers voordat ze het vliegtuig instappen.

Motivatie
Wat voor figuur je ook hebt, velen vinden het niet superprettig om op de weegschaal te gaan staan. Zeker niet ten overstaande van onbekende personen. Toch is het wat Finnair doet met haar passagiers. Wil je meevliegen? Dan zul je eerst even op de weegschaal moeten. Een communicatiemanager bij Finnair, Päivyt Tallqvist, vertelt dat het wegen van passagiers te maken heeft met veiligheidsmaatregelen en kostenregelingen. 

Brandstof
“Luchtvaartmaatschappijen weten hoeveel het vliegtuig en de ingecheckte bagage weegt, maar niet hoeveel de passagiers wegen. Als het totaalgewicht bekend is, weten wij onder andere hoeveel brandstof het vliegtuig nodig heeft”, vertelt Tallqvist aan BBC. Een vraag die hierbij centraal staat is of er bespaard kan worden op brandstof. Ook is Finnair benieuwd of er in de zomer en winter een verschil is qua gewicht. De kosten kunnen beter gestroomlijnd worden wanneer dit bekend is bij de maatschappij. Zo zou het reizen ook veiliger en economischer kunnen.

Geen invloed op prijzen
Veel mensen staan niet te springen om op de weegschaal te gaan staan, maar Finnair laat weten dat je gewicht geen invloed heeft op ticketprijzen. Ook zal het volledig anoniem en vrijwillig zijn. Het wegen is enkel een manier om meer gegevens te verzamelen.

Deze tip bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: LindaNieuws | Beeld: Pixabay