Zien: zo zag muzikant Jan Rot er vroeger uit

De terminaal zieke artiest staat al meer dan 40 jaar op de planken

Met zijn dubbele deelname aan De Slimste Mens en ontroerende uitvoering van Danny Vera’s Rollercoaster, heeft Jan Rot de laatste jaren een aantal prachtige en ontroerende momenten in de spotlights gehad. Maar de zanger, vertaler en muzikant heeft nooit een écht grote hit gescoord, en is daardoor grotendeels buiten de spotlights gebleven. Dít is hoe hij er vroeger uitzag.

De carrière van Jan Rot

Inmiddels heeft Jan Rot met zijn nuchterheid en eerlijkheid één en al harten veroverd. Toch staat de zanger niet voor grote uitverkochte zalen. En dat terwijl hij al sinds 1979 nummers uitbrengt. In een interview met Nieuwe Revu zei hij al eens: “Ik heb dan misschien geen échte hit, maar wel een mooie carrière. En als het zo blijft, een beetje succes, dan is het ook goed.” Daar voegde de altijd nuchtere zanger nog aan toe: “Ik kan doen wat ik wil en er komen nog mensen kijken ook. Goed, de massa niet. Maar de massa mist er meer aan dan ik. Want ik ben er altijd bij.”

Slimme zanger

Hij vermoedt zelf dat het uitblijven van het grote succes komt door zijn altijd wisselende repertoire. “Ze weten niet meer welke Jan Rot ze precies gaan zien. Zingt-ie Schubert, zingt-ie zijn eigen liedjes, zingt-ie vertaalde wereldhits?” Dat Jan Rot van alle markten thuis is, heeft hij inmiddels wel bewezen. Want naast al die prachtige nummers, stond hij dus ook al eens in de finale van De Slimste Mens in 2012. En met zijn rentree afgelopen week wist hij direct de dagwinst binnen te slepen. Kortom: niet alleen is hij een ontzettend veelzijdige muzikant, hij is ook nog eens ontzettend slim.

Jonge rocker

Maar de Jan Rot zoals we die nu kennen, heeft er natuurlijk niet altijd zo uitgezien. In zijn interview met Nieuwe Revu deelde hij namelijk ook een foto uit de oude doos. Weg is het baardje, weg is het brilletje, weg is het grijze haar. Alsnog herken je de zanger in één oogopslag. Toch? De foto’s van de jonge Jan Rot en het volledige interview vind je hier.

Lees ook: Reacties op terugkeer Jan Rot bij De Slimste Mens: ‘Geweldig en ontroerend’

Bron: Nieuwe Revu | Beeld: Brunopress