4 dingen waarvoor je een stofzuiger nooit moet gebruiken

De stofzuiger in deze situaties gebruiken is geen goed idee

De stofzuiger heeft een prominente rol in het huishouden. We gebruiken het toestel regelmatig voor diverse schoonmaak- en opruimklusjes. Hoewel je makkelijk vuil kunt opruimen met een stofzuiger, kun je het beter niet overal voor gebruiken.

Hiervoor kun je de stofzuiger beter laten staan.

Glasscherven

Pak je stofzuiger er niet bij als je glas hebt laten vallen en de scherven moet opruimen. Stukjes glas kunnen je stofzuiger beschadigen. De stofzuigerzak kan bijvoorbeeld scheuren, waardoor je wellicht nog meer moet opruimen. Ook kan het glas gaan krassen aan de binnenkant van je stofzuiger of zelfs vast komen te zitten in de slang. Je kunt het beste voorzichtig de grote stukken glas oppakken en de rest opruimen met behulp van een stuk brood. Druk een sneetje brood zachtjes op de kleine stukjes glas. De scherven blijven aan het brood plakken, waardoor je het veilig kunt opruimen. Maak het brood een beetje vochtig om het glas nog beter aan het brood te laten plakken.

Vochtige spullen

Als je aan het klussen bent geweest en de vloer helemaal vies is, is het wel zo makkelijk om al het vuil snel op te ruimen met een stofzuiger. Soms zijn een paar delen van de vloer ook een beetje nat geworden, maar ga je er alsnog met de stofzuiger overheen. Dit kun je in de toekomst beter niet doen. Als er vocht in je stofzuiger komt, kan er schimmel in je stofzuiger ontstaan. Tevens kan het vocht er ook voor zorgen dat je stofzuiger niet meer werkt. Voortaan eerst maar zorgen dat de vloer helemaal droog is voor je de stofzuiger erbij pakt.

Make-up

Als je make-uppoeder op de grond hebt laten vallen, zul je misschien geneigd zijn om meteen de stofzuiger te pakken. Afhankelijk van het soort make-up en of je tapijt hebt, kun je make-up beter niet opruimen met een stofzuiger. Soms smeer je de make-up met een stofzuiger namelijk juist uit. Bovendien kunnen diverse producten als oogschaduw of foundation als het ware samensmelten, waardoor er een blokkade in je stofzuiger kan ontstaan. Je kunt beter zoveel mogelijk proberen op te pakken en het vervolgens schoonmaken met behulp van een beetje baksoda of door deze of deze tip te gebruiken.

Veel haren

Een paar verloren haren opvegen die op de vloer liggen of op het tapijt zijn beland is geen probleem om op te zuigen. Maar als je veel haar tegelijk wilt opruimen -denk aan de haren die op de grond liggen nadat je thuis haren hebt geknipt- kun je dit beter opvegen. Haar kan namelijk makkelijk om de borstel van je stofzuiger heen rollen, waardoor je hem daarna wellicht niet meer goed kunt gebruiken.

Lees ook: 7 dingen die je iedere dag zou moeten schoonmaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: One Good Thing By Jilee | Beeld: Pixabay