Dit is de geniale reden dat je eens ijsklontjes in de droger zou moeten doen!

IJsklontjes in de droger? Ja zeker!

De droger, wat een geweldig apparaat is dat toch. Wij maken er dan ook fanatiek gebruik van, een uurtje geduld en je was komt er fris, zacht en kurkdroog weer uit. Geen rekken met vochtige, stinkende was in huis, geen harde handdoeken en muffe geurtjes meer: het lijkt wel magie. 

Tot nu toe wordt de droger vooral gebruikt voor het snel droogmaken van je was, maar het blijkt dat dit apparaat nog veel meer in zijn mars heeft!

Kreukels

Een van de irritantste dingen die er zijn is gekreukte kleding, net als je de deur uit wilt gaan. Ook al strijk je je favoriete blouse netjes, als je hem daarna weer in de kast legt of hangt zitten er zo weer slordige kreukels in. Je hebt natuurlijk totaal geen zin om wéér die strijkbout en strijkplank erbij te pakken, dat is allemaal zo’n gedoe en je hebt haast! Geen paniek, wij hebben dé truc waarmee je kleding binnen een paar kwartier weer helemaal kreukvrij is!

Natuurlijk is het beter om kreukels in je kleding te voorkomen. Let hierbij op het volgende:

  • Des te dikker de stof is, des te minder snel het zal kreuken. Doordat de stof meer volume heeft en zwaarder is krijgen kreukels weinig kans zich te vormen.
  • Linnen is daarentegen het meest kreukende stofje. Helaas valt er niet zoveel aan te doen: je hoeft een linnen kledingstuk maar uit de wasmachine te halen en de kreukels zitten er al in. Geen linnen meer dragen?
  • Twijfel je aan de kreukbaarheid van een nieuw kledingstuk? Maak dan een vuist van je handen en houd dit een paar seconden zo vast. Knijp vervolgens met je warm geworden handen in de stof. Je kunt nu zien wat het effect van warmte en druk zal zijn op de stof.
  • Hang een kledingstuk, als deze uit de was komt, direct op om kreukels te vermijden.

Is het kwaad al geschied? Dan kun je met een paar ijsblokjes het strijkijzer vervangen…

Pagina 1/2