Onderkant van je strijkijzer vies? Zo maak je ‘m blinkend schoon

strijkijzer

Bruine vlekken op de zool van je strijkijzer verwijder je heel makkelijk

Wanneer je klaar bent met strijken, berg je de boel het liefst zo snel mogelijk weer op. Strijken, dat doet dus vrijwel niemand voor de lol. Laat staan dat je na het wegwerken van die hoop was ook nog even de tijd gaat nemen om het strijkijzer schoon te maken. Na verloop van tijd zit jij vervolgens met een vieze strijkbout. Hoe je die onderkant schoonmaakt? Wij weten het!

Zo klaar je dat klusje!

Al in huis
Is je strijkbout van onderen helemaal bruin? Grote kans dat je het schoonmaken van het ijzer dan al enige weken uitstelt. Tijd om de mouwen op te stropen en het echt te doen: het is namelijk helemaal niet zoveel werk. De juiste schoonmaakmiddelen heb je zelfs al in huis!

Tandpasta
Haal de tandpasta maar tevoorschijn. Een beetje van de witte pasta doet wonderen wat betreft het schoonmaken van je strijkijzer. Smeer een beetje op de onderkant en poets voorzichtig met een sponsje. Doe dit wel voorzichtig: de gaatjes in de zool moeten niet verstopt raken. Wrijf even en je zult zien dat je strijkijzer weer gaat glimmen.

Kaars
Geen zin om met tandpasta te smeren? Dan kun je ook een kaars gebruiken om de zool van de strijkijzer blinkend schoon te krijgen. Laat de bout eerst warm worden en ga er met een witte kaars overheen. Haal vervolgens een dikke laag keukenrol tevoorschijn en strijk hier overheen. Het kaarsvet neemt de vieze resten met zich mee. Wel kan het dat niet in een keer al het vuil verdwijnt, dus mogelijk moet je het meerdere keren doen.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: videostill DIY Network