Dit zijn negen gewoonten van mensen wiens huis er altijd opgeruimd uitziet!

opgeruimd

Zo kost een opgeruimd huis je geen moeite!

Je kent vast wel iemand die zijn of haar huis altijd tiptop in orde lijkt te hebben. Veel bewondering hebben wij daar altijd voor en tegelijkertijd lijkt het ons niets, altijd maar opruimen en schoonmaken. Maar wist je wel dat je altijd een huis kunt hebben dat er tiptop uitziet als je jezelf (en jouw gezin) deze gewoonten aanleert?

Hang iedere avond kleding op
Iedereen heeft wel een stoel (of hoek van de kamer) waar iedere avond een stapel kleding op belandt. Deze bult wordt vaak aan het einde van de week eens opgeruimd. Probeer toch eens om iedere avond meteen je kleding op te ruimen of in de wasmand te gooien. Dit scheelt een hoop rommel!

Gooi dubbele spullen weg
Als we het eerlijk toegeven, zijn we allemaal een klein beetje een hoarder. Maar wat moet je eigenlijk met 36 scharen, 15 rollen plakband en een hele la met halfvolle batterijen? Gooi eens alle overtollige troep weg en je zult zien dat je een veel opgeruimder huis hebt.

Breng je papierwinkel op orde
Veel mensen hebben een kast of een lade vol met documenten en ander papier. En ook nog eens een mand vol met oude tijdschriften. Neem een middag om dit op orde te brengen; berg belangrijke documenten op in mappen en gooi de rest van het oud papier weg. En ja, ook die tijdschriften die je toch niet nog een keer gaat lezen.

 • Maak tussendoor schoon
  Heb je een lekkere maaltijd genuttigd of koffie of wijn gedronken met je vriendinnen? Haal dan meteen even een doekje over de tafel bij het afruimen. Dit voorkomt dat vuil zich opstapelt en schone oppervlakken maken dat een huis er meteen schoner uitziet.
 • Haal de frutsels weg
  Een bed vol met lakens en kussens? Allemaal kleine frutsels in je vensterbank? Lijkt allemaal heel erg leuk in interieurbladen maar als wij het doen lijkt het meer op rommel. Dit is nu eenmaal de waarheid, dus tenzij je een interieurstylist bent: hou het simpel. Onnodige dingen maken een huis onnodig rommelig!
 • Ruim jassen en schoenenop
  Schop jij je schoenen uit als je thuis bent en gooi je je jas over een stoel heen? Niet doen. Je huis oogt hierdoor niet alleen rommelig, je haalt ook onnodig vuil binnen. Hang je jas aan de kapstok en berg je schoenen op in een kast.
 • Wees geen afwasverzamelaar
  Oké, drie keer per dag afwassen lijkt heel erg zwaar. Maar als je erover nadenkt dat je dan maar twee dingetjes af hoeft te wassen, wat is het dan eigenlijk nog voor moeite? Droog de afwas ook direct af en laat het niet drogen in een afdruiprekje; dit ziet er rommelig uit.
 • Berg spullen op waar ze vandaan komen
  Wanneer je voor alle spullen een vaste plek hebt, is het helemaal niet moeilijk om het weer op deze plek terug te leggen. Dingen als 'rommelmandjes' komen in de huizen van opgeruimde mensen dan ook niet voor.
 • Houd de vloer schoon
  De nummer één regel van een huis dat er schoon uitziet en schoon aanvoelt is een schone vloer. Je hoeft echt niet iedere dag te stofzuigen, maar haal wel iedere dag een Swiffer door je huis. Kun jij ook weer lekker op blote voeten door je huis lopen.

Deze handige tips bewaren? Pin ze dan op Pinterest

Bron: Flair | Beeld: Simple Most