WAT een nachtmerrie voor deze kermisbezoekster: beugel schiet los in attractie

at5

Vrouw bungelt met benen uit kermisattractie

De grootste nachtmerrie van menig kermisbezoeker, een losschietende beugel terwijl je in een kermisattractie zit, werd dinsdagmiddag waarheid voor deze vrouw op de kermis op de Dam. Ze zat in de attractie 'Bungee Katapult' toen de beugel die haar vast moest houden losschoot.

Een omstander filmde het verschrikkelijke incident. Op dit beeldmateriaal is te zien dat de beugel losschiet en dat de benen van de vrouw uit het stoeltje bungelen. Ook hoor je de vrouw luid schreeuwen als ze hulpeloos in de attractie hangt. De 'Bungee Katapult' is een attractie waarbij twee mensen in een zitje de lucht in worden geschoten door middel van een dik en groot elastiek.

Veiligheid
Bij de attractie wordt de kermisbezoeker op twee punten vastgemaakt; met een vierpuntsgordel en een beugel over de schouder. Wanneer de beugel losschiet wordt de vrouw gelukkig nog vastgehouden door de vierpuntsgordel. De eigenaar van de attractie heeft verklaard dat de certificaten en vergunningen van de attractie in orde waren en dat de vrouw 'per abuis haar handen en voeten op de verkeerde plek moet hebben gehad'. Ook meldt hij dat de vrouw, toen ze zich in de juiste positie probeerde te wurmen, in aanraking is geweest met de knop waarmee de beugel losgaat.

Bron: AT5 | Beeld: videostill AT5