Belastingaangifte over 2020: hier moet je op letten

belastingaangifte

Corona kan ook invloed hebben op je aangifte

Het is alweer 1 maart, en dat betekent voor veel mensen dat zij de komende dagen hun belastingaangifte moeten invullen. Het is altijd belangrijk hier goed bij op te letten natuurlijk, maar met het afgelopen coronajaar is dat extra hard nodig. Wij zetten enkele tips voor je op een rij!

Belastingaangifte

Veel mensen doen de komende maand al hun aangifte. In principe kun je ook in april nog je aangifte doen, maar wanneer je je aangifte voor 1 april afrondt, hoor je nog voor 1 juli of je geld terugkrijgt of niet. Om je te helpen, heeft de Belastingdienst al zoveel mogelijk gegevens voor je ingevuld. Maar goed: met corona is er nogal wat in ons leven veranderd. Het is daarom nu extra belangrijk om je gegevens goed te controleren.

Betaalpauze

Heleen Bisschoff-Moonen van de Belastingdienst noemt als voorbeeld een betaalpauze voor de hypotheek. “Misschien heb je een betpaalpauze voor je hypotheek gekregen. Kijk dan goed of de vooraf ingevulde gegevens overeenkomen met het overzicht van je hypotheekverstrekker”, zegt ze tegen de NOS. Ze wijst er ook op dat sommige steunmaatregelen rond corona al ingevuld zijn, terwijl dat voor anderen niet zo is. Dit dubbelchecken kan dus geen kwaad.

Ook voor ondernemers

Ondernemers die hard getroffen zijn door de crisis, worden door Bisschoff-Moonen aangeraden zo snel mogelijk hun aangifte in te vullen. “Als je in 2020 een negatief inkomen had, dan verrekent de Belastingdienst dat met je inkomen van de drie voorgaande jaren en kun je mogelijk geld terugkrijgen. Hoe eerder je aangifte doet, hoe eerder die definitief kan worden vastgesteld en je geld kunt terugkrijgen.”

Kom je er niet uit?

Als je zelf toch moeite hebt met het invullen van de aangifte, dan is er geen man overboord. De belastingdienst staat klaar om je vragen te beantwoorden via de website, social media, of de telefoon. Het is altijd beter even te bellen met een vraag, dan op de gok je gegevens verkeerd in te vullen.

Lees ook: Meer neppe berichten namens ‘Belastingdienst’ tijdens coronacrisis

Bron: NOS | Beeld: Pixabay, Stevepb