Om deze reden heeft de een sneller een ‘coronacoupe’ dan de ander 

coronacoupe

Verlang jij alweer naar een kappersbezoekje?

Dode puntjes, gigantische uitgroei of een pony die inmiddels op je neus hangt: veel mensen kunnen niet wachten tot de kapper weer opengaat. Andere mensen hebben nog helemaal geen last van een zogenoemde ‘coronacoupe’. Dat de een sneller last heeft van zo’n wild kapsel dan de ander, heeft blijkbaar een reden. 

Haargroeicyclus 

Heb jij de benodigde kappersspullen inmiddels zelf in huis gehaald of laat je de uitgroei voorlopig voor wat het is? We gaan allemaal verschillend om met onze coronakapsels, maar hoe kan het nou dat de een hier meer last van heeft dan de ander? René Nagels, cosmetisch wetenschapper, legt uit dat dit te maken heeft met de haargroeifase waarin je kapsel zich bevindt. Onze haargroei verloopt namelijk in een zogenaamde haargroeicyclus, legt Nagels uit aan Het Laatste Nieuws. 

Verschillende fases

Die haargroeicyclus bestaat uit verschillende fases. De eerste fase is de haargroeifase, ook wel de anagene fase genoemd. Dit duurt twee tot zeven jaar. Bij vrouwen gaat deze fase vaak langer door, dat is dan ook de reden dat vrouwen vaak langer haar hebben dan mannen. De tweede fase is de overgangsfase. Hierbij koppelen haarzakjes zich los van de voedingsbron. Die overgangsfase duurt twee tot drie weken, waarna het tijd is voor een rustfase. In de laatste fase valt je haar deels uit en daarna begint het proces weer opnieuw. 

De coronacoupe

Als jij veel last hebt van een coronacoupe, dan is de kans groot dat het grootste deel van je haar in de eerste haargroeifase zit. En eigenlijk is dat heel positief, want je haar groeit goed en je hebt een veel vollere bos dan wanneer je haar in de rustfase zit. Echter kan het er tijdens de lockdown voor zorgen dat jij sneller een coronacoupe krijgt. Uitgroei, een pony die voor je ogen zit of een kapsel dat helemaal uit model raakt, het zijn allemaal dingen waar we niet heel blij van worden. Het heeft echter een heel simpele verklaring: je haar groeit in deze fase nou eenmaal sneller. 

Andere factoren 

De manier waarop je je haren verzorgt, heeft dus weinig invloed op je coronakapsel, hoewel dit natuurlijk wel belangrijk is om te doen. Hoe duidelijk je coronacoupe zichtbaar is, hangt natuurlijk van verschillende factoren af. Hoe ver ligt je geverfde haarkleur af van je originele haarkleur? Wanneer dit een paar tinten is, zal het minder opvallen dan dat je van blond naar bruin gaat. En ook als je je haar in een strak model hebt of het in laagje is geknipt, zal het even doorbijten zijn tot de kappers weer open zijn. 

Lees ook: 5 veelgestelde vragen over de periode na je coronavaccinatie 

Bron: Het Laatste Nieuws | Beeld: Pexels