Reisadvies meerdere regio’s Frankrijk aangescherpt naar code oranje

Maar liefst 10 departementen gaan van code geel naar oranje

Heb jij binnenkort een vakantie naar Frankrijk op de planning staan? Dan hebben we helaas geen goed nieuws. Het reisadvies in een aantal gebieden in Frankrijk is opnieuw aangescherpt naar code oranje.

Van geel naar oranje

Het aantal coronabesmettingen is ernstig toegenomen in bepaalde delen van Frankrijk. Daarom zijn een aantal gebieden van code geel naar oranje aangepast. Het gaat om de departementen Aveyron, Bas-Rhin, Haute-Marne, Indre et Loire, Landes, Marne, Meurthe et Moselle, Seine Maritime, Tarn en Vienne.

Meerdere gebieden 

Code oranje betekent dat je alleen naar die gebieden mag komen voor noodzakelijke reizen, niet voor vakantie. Eerder gingen er al zeven regio’s in Frankrijk op code rood en ook in delen van Spanje geldt code oranje. Onder meer het gebied rondom Parijs, Lyon en de gehele Côte d’Azur mogen al langere tijd niet bezocht worden door toeristen.

Code oranje in Tsjechië

Niet alleen in Frankrijk nemen de besmettingen toe, in Tsjechië is ook een stijging gaande. Voor heel Tsjechië geldt vanaf dinsdag code oranje. Kom je terug uit een oranje gebied? Dan is het dringende advies om tien dagen in thuisquarantaine te gaan. En heb je dus binnenkort een vakantie gepland staan naar een oranje gebied? Hou de laatste ontwikkelingen dan goed in de gaten.

Lees ook: Reizigers opgelet: negatieve coronatest is nodig om naar Griekenland af te reizen

Bron: LINDA.NL | Beeld: Pexels