Vakantiegangers let op! Zes provincies in Spanje op code oranje

Reisadvies voor Spanje aangescherpt na nieuwe stijging coronabesmettingen

Slecht nieuws voor veel vakantiegangers. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft onlangs het reisadvies aangescherpt voor zes Spaanse provincies. Zij krijgen nu code oranje. Het aantal nieuwe coronabesmettingen loopt in Spanje namelijk flink op. 

Code oranje

Vanaf 10 augustus geldt code oranje voor de noordelijke Spaanse provincies Barcelona, Lerida, Huesca, Zaragoza, Teruel en Soria. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt aan dat je alleen naar deze provincies afreist als dit noodzakelijk is. Als je nu in Barcelona of in een van de vijf andere locaties bevindt, krijg je het advies om veertien dagen in quarantaine te gaan wanneer je weer thuiskomt.

Ontwikkelingen

Het ministerie bevestigt dat Nederlandse toeristen in code-oranjegebieden niet worden terug gehaald door de Nederlandse regering. Als je via een organisatie een reis hebt geboekt, kun je voor hulp terecht bij de reisorganisatie. Toch is het belangrijk om zelf goed op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen op je vakantiebestemming. “Ontwikkelingen kunnen elkaar in hoog tempo opvolgen”, zo zegt het ministerie.

Lees ook: Van zon- naar stressvakantie: wat doe je als je vakantiegebied in lockdown gaat?

Bron: LINDA.nl | Beeld: Unsplash