Zo kun je twee kilo afvallen zonder dieet of sport

Het kan écht!

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn: afvallen zonder te diëten of sporten. Toch kan het, volgens enkele Amerikaanse wetenschappers. Wil je wel een paar pondjes kwijt, maar heb je geen zin om je levensstijl aan te passen? Dan laat je toch gewoon je partner het vuile werk doen? Uit onderzoek blijkt namelijk dat de kans groot is dat jij ook afvalt wanneer je partner op dieet gaat.

Wie wil dat nou niet?

Afvallen

Het is de droom van velen: afvallen zonder zelf actief te sporten en op dieet te moeten. Toch is het mogelijk! Wetenschappers van de Universiteit van Connecticut hebben ontdekt dat je er slechts een partner voor nodig hebt. Voor hun onderzoek volgden ze een tijd lang 130 samenwonende koppels en ze ontdekten dat een derde van de mensen automatisch afviel als hun partner gezonder ging leven. Na zes maanden waren de niet-diëters gemiddeld twee kilo kwijt, zonder dus zelf hun levensstijl te veranderen. En die twee kilo was nog maar een gemiddelde.

‘Ripple-effect’

De onderzoekers verklaren het gewichtsverlies aan de hand van het ripple-effect. Dit houdt in dat gedragsverandering een onmiddellijk effect heeft op je omgeving. Net als een rimpel (ripple) in het water, dus. De wetenschappers zagen dat mensen vaak minder gingen snoepen wanneer hun partner minder vaak iets lekkers nam. Ook schoven ze minder snel een pizza in de oven wanneer hun partner op zijn gewicht wilde letten. Helaas is ook het omgekeerde waar: als je partner moeite heeft zijn gezonde levensstijl vol te houden, zul je ook eerder in de verleiding komen om een fles wijn of zak chips open te trekken.

Lees ook: Teveel calorieën gegeten? Zolang duurt het echt om aan te komen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Unsplash