Houd jij ook enorm van kerstmuziek? Dan moeten je dit even lezen..

Hier schrokken wij best wel van!

Het is nog maar net november, maar velen hebben de kerstboom alweer uit de kast getrokken en luisteren al vrolijk naar kerstliedjes. Wij kunnen ze het niet kwalijk nemen; heerlijk toch, die kerststemming! Daar wordt iedereen vrolijk van! Toch schijnt het helemaal niet zo goed te zijn om kerstliederen te luisteren..

Volgens een muziekpsycholoog is het slecht voor de gezondheid. 

Muziek
Sinterklaas is nog niet eens in ons land, maar de winkels staan alweer bol met de kerstdecoraties. Kerstmuziek is gelukkig nog niet op de radio, maar velen weten zelf wel hoe ze hun behoefte aan kerstmuziek kunnen bevredigen. Spotify, YouTube, you name it. Alleen blijkt kerstmuziek helemaal niet goed voor je te zijn.

Krankzinnig
Volgens een muziekpsycholoog en onderzoeker, Dr. Victoria Williams, hebben we een ‘u-vormige relatie’ met kerstmuziek. Hiermee bedoelt ze dat we muziek eerst een paar keer horen voordat we daar echt een reactie op geven. In andere woorden: het moment dat je kerstmuziek voor het eerst hoort is het daadwerkelijk geweldig en zorgt het ervoor dat je vrolijker wordt, maar wanneer je wordt gebombardeerd met de eeuwige zelfde playlist aan kerstliedjes, word je er chagrijnig van.

Energie
Wanneer je die typische kerstliedjes dan weer hoort, probeer je je gehoor af te zonderen van die muziek beweert een andere psycholoog, Linda Blair, aan Sky News. “Al je energie spendeer je aan het niet-horen van kerstmuziek.” Hierdoor ben je sneller prikkelbaar. 

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Hello Giggles | Beeld: Pixabay