Keelpijn? Vergeet die hoestdrank en eet een stuk chocolade!

keelpijn chocolade

Chocolade is een effectieve én lekkere remedie tegen keelpijn!

Wat doe jij als je last krijgt van je keel? Waarschijnlijk zuig je de hele dag op keeltabletten, of grijp je naar een mierzoete hoestdrank. Maar dit vieze brouwseltje kun je voortaan beter laten staan, want er is nu een veel effectiever middel tegen keelpijn: chocolade! – Ja, je leest het goed – Waarom het zo goed werkt als je last hebt van je keel? Wij vertellen het je.

Wij geloofden onze oren niet, wat een fantastisch nieuws!

Bewezen

Professor Alyn Morice, hoofd cardiovasculaire en respiratoire studies aan de universiteit van Hull, deed onderzoek naar de medische gezondheidseffecten van chocolade. ”Ik weet dat het ongeloofwaardig klinkt, maar als onafhankelijke clinicus die al jaren onderzoek doet naar het mechanisme van hoesten, kan ik garanderen dat het bewijs staat als een huis”, vertelt hij aan Daily Mail.

Groot Europees onderzoek

Uit het grootste Europese onderzoek ooit op het gebied van hoestremedie, blijkt dat nieuwe medicijnen met cacao beter werken dan een standaard hoestdrank. Patiënten die op chocolade gebaseerde medicijnen kregen, zagen al na twee dagen vooruitgang.

Stroperig

Volgens professor Morice heeft dit te maken met de structuur van chocolade. De lekkernij is plakkeriger en stroperiger dan standaard hoestdranken, waardoor het een soort laagje vormt dat de zenuweinden in je keel beschermt. Op die manier word je minder getriggerd om te gaan hoesten.

Combinatie

”Ik geloof dat de eigenschappen van cacao werken als rem op de zenuwen zelf”, aldus Morice. Om die reden zou cacao ook beter werken dan honing. ”Kauwen op een stukje chocola zou beter zijn dan het drinken van een kop warme chocolademelk, maar een medicijn met cacao is pas écht effectief in combinatie met andere medicinale ingrediënten”, zegt Morice.

Lees ook: ‘Gewoon’ keelpijn of een gevaarlijke streptokokkeninfectie? Zó herken je de symptomen

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels