Waar kom jij het snelste aan? DIT zegt het over de oorzaak…

weegschaal

Waar kom jij  het snelst aan? DIT is de oorzaak!

Zo rond de lente slaan we vaak weer met z’n allen aan het lijnen, want die laatste overtollige kilootjes wil je er het liefste afhebben voordat het badpak, de bikini of de zwembroek weer uit de kast moet. Veel mensen zijn onzeker over een bepaalde ‘probleemzone’ op hun lichaam. Bij de één zijn dit de billen, bij de ander de buik.

Het is soms een kwestie van genen, want als je moeder erg brede heupen heeft of een dikke kont is de kans groot dat jij dit van haar geërfd hebt. Maar er kunnen meer oorzaken zijn dan genen en het is ook zeker geen excuus om je er dan maar bij neer te leggen. Want wist je dat de plek waar jij het snelste aankomt erg veel zegt over de oorzaak? En als je de oorzaak weet… Dan kan je ermee aan de slag!

Het bovenlichaam: Voeding, voeding, voeding! Dit is de meest voorkomende vorm van overgewicht en het heeft eigenlijk alles te maken met voeding. Je eet zeer waarschijnlijk a) te veel en b) te veel suiker. Hou je voedselinname scherper in de gaten en probeer eens flink te matigen met suiker. Zorg ervoor dat je daarnaast minimaal 30 minuten per dag beweegt.

Billen en bovenbenen: Dit kan betekenen dat je hormonen uit balans zijn en het komt vooral voor tijdens de puberteit, menopauze en andere momenten waarop je hormonen uit evenwicht zijn. Vermijd lang zitten, roken, veel alcohol en train vooral met gewichten.

Kijk op de volgende pagina om de rest te lezen!


Pagina 1/2