Dit zijn de meest gezochte ziektevragen volgens Google en dít zijn de antwoorden

ziektevragen

Eindelijk antwoorden op deze prangende ziektevragen!

Het afgelopen jaar wordt vaak samengevat aan de hand van lijstjes: de meest spraakmakende gebeurtenissen, de best scorende liedjes en nu dus ook; de meest gezochte ziektevragen. In dit lijstje staan de vragen die door de Nederlanders het meest gezocht worden in zoekmachine Google. Het zoeken kan nu stoppen, we hebben de antwoorden voor je!

Dit vroegen wij ons ook af.

Waardoor krijg je de hik?
Als je de hik krijgt heb je last van een prikkeling van de zenuwen in het middenrif. Deze prikkeling kan veroorzaakt worden door scherp eten, koolzuurhoudende dranken, het snel wisselenen tussen koud en warm en te snel drinken of eten.

Hoe kom je van snurken af?
Snurken is het resultaat van trillingen in versmalde luchtwegen. Deze versmalde luchtwegen worden bijvoorbeeld veroorzaakt door het drinken van alcohol vlakvoor het slapen gaan. Ook de slaaphouding heeft ermee te maken. Als iemand op zijn rug slaapt, snurkt diegene automatisch wat sneller. Probeer de persoon in kwestie dan eens op z’n zij te rollen. Dat helpt vaak.

Hoe lang duurt de griep?
Dit is een vraag waar veel mensen mee zitten als ze die rottige griep weer eens te pakken hebben. We vragen ons dan vaak af hoe lang we ermee rond moeten lopen. Meestal voelt een mens zich een weekje grieperig, maar dit kan ook langer zijn. De koorts houdt meestal drie tot vijf dagen aan. De duur van de koorts is afhankelijk van de conditie van je lichaam: des te beter je lichaam in conditie is, des te korter je koorts zal duren! Naast koorts kun je ook last krijgen van rillingen, hoofd- en spierpijn.

Lees ook: Blijf je maar snotteren? Dit kan er aan de hand zijn en het is geen verkoudheid!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pxhere