Waarom je niet zomaar kliekjes van de afhaalchinees moet opwarmen

Bacteriën

De restjes van de afhaalchinees moeten minstens 82 graden hebben bereikt tijdens het opwarmen, als je het opnieuw wilt verorberen. Je krijgt anders namelijk te veel bacteriën binnen. Als je ervoor kiest om je restjes op te warmen, is het daarom heel belangrijk om je eten goed om te roeren tijdens het verwarmen, zodat de hitte gelijk verdeeld wordt.

Kijk uit met rijst!
Maar pas op: dit geldt niet voor rijstgerechten. Het kan zelfs gevaarlijk zijn om rijst opnieuw op te warmen. In rijst zit namelijk een stofje waar je darmen erg van slag van kunnen raken, waardoor je diarree kunt krijgen of moet overgeven. Als je de rijst toch wilt bewaren is het verstandig om de rijst na het verorberen meteen af te laten koelen. Zet het gerecht vervolgens binnen een uur in de koelkast.


Pagina 2/2

Lees ook: Rijstwater kan maar zo de snelle oplossing zijn tegen diaree

Bron: Libelle.nl | Beeld: Wikipedia Commons