Grieperig? Met dit natuurlijke product verhoog je je weerstand

Propolis werkt als een natuurlijk antibioticum

Het is winter, wat betekent dat onze weerstand niet op zijn best is. Met een landelijke griepgolf en hoestende collega’s heb je zo een griepje te pakken. Daarom proberen we er alles aan te doen om onze weerstand te verbeteren en ziektes te weren. Een natuurlijk product dat je lichaam kan helpen gezond te blijven, is propolis. Dit is een balsem gemaakt door bijen vol antioxidanten en antibioticastoffen. Daarom wordt het ook wel het antibioticum uit de natuur genoemd.

Gebruik jij al natuurlijke middelen om je weerstand te ondersteunen?

Propolis

De oude Grieken gebruikten propolis al als geneesmiddel, maar ook de moderne mens kan er veel baat bij hebben. Propolis is een dikke substantie die door bijen wordt gemaakt van bloemknoppen, het sap of hars van planten en bomen en andere plantaardige bronnen. Bijen gebruiken propolis als een soort cement om hun nest te bekleden. Dit doen ze niet alleen ter versteviging van het nest, maar ook om schadelijke ziektes te weren. Dit laatste is waarom Propolis zo goed is voor de mens: het is een krachtig natuurlijk antibioticum dat bacteriën en schimmels in het lichaam kan doden. 

Griep voorkomen

Er zijn talloze manieren om propolis te gebruiken. Het komt voor als preparaat waar je een paar druppels van inneemt of uitwendig gebruikt, maar je vindt het ook in de vorm van een poeder of glutenvrije capsules. Dankzij de krachtige werking zijn een paar druppeltjes per dag al genoeg om je weerstand een boost te geven en griep te weren. Propolis doodt namelijk de viruscellen die griep veroorzaken. Neem vier of vijf keer per dag een paar druppels uit voorzorg of wanneer je een verkoudheid op voelt komen. Je merkt dat je minder ziek wordt of de griep zelfs helemaal ontspringt. 

Andere voordelen

Naast het ondersteunen van je weerstand heeft propolis nog veel meer goede eigenschapen. Zo heeft de vloeistof onder andere een helende werking op uitwendige klachten als aften, acne, eczeem, insectenbeten, koortsblaren (zoals een koortslip), schimmels en steenpuisten. Ook bij onder andere hooikoorts, jicht, maagzweren, psoriasis en de ziekte van Crohn kunnen mensen veel baat hebben bij het innemen van propolis. Benieuwd of jij ook profijt kunt hebben van dit wondermiddel? Voor een volledige lijst met toepassingen, verwijzen we graag naar lekkerhoning.nl

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Lekker Honing.