Dit is waarom je sokken zou moeten dragen tijdens het slapen

Houd om deze reden je sokken aan in bed

Slapen met sokken aan: de een vindt het vreselijk, de ander zweert erbij. Maar is het nu goed voor je, of kun je sokken maar beter uittrekken voor je onder de wol kruipt? Neuroloog Jan den Heijer van Medisch Centrum Leeuwarden heeft hier onderzoek naar gedaan en geeft ons het verlossende antwoord. Wat blijkt? Je kunt je sokken het beste aanhouden tijdens het slapen!

Je sokken uittrekken voordat je naar bed gaat, hoeft voortaan niet meer.

Nachtrust

Uit het onderzoek van Den Heijer blijkt dat het dragen van sokken tijdens het slapen je nachtrust alleen maar bevordert. De neuroloog adviseert zijn patiënten met slaapproblemen dan ook juist sokken te dragen in bed. Hij zegt: ”Het is absoluut zinvol. Warme voeten bevorderen het in slaap vallen.” Om goed te kunnen slapen moet je lichaamstemperatuur dan wel laag zijn, je huidtemperatuur moet juist hoog zijn. Dit is bijvoorbeeld ook de reden waarom we slapen met een deken over ons heen. Uit het onderzoek van Den Heijer bleek dat mensen eerder sliepen als ze sokken droegen en dus warme voeten hadden.  Het is alleen niet verstandig om met ijskoude voeten sokken te dragen. De echte ijsklompen profiteren niet van het dragen van sokken, omdat de kou wordt geïsoleerd. Je moet je voeten dan eerst verwarmen.

Knellen

Een nadeel van het dragen van sokken in bed, is dat ze kunnen gaan knellen. De bovenrand van de sok kan te strak zitten en zo de bloedtoevoer naar je voeten hinderen. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het verstandig om het kiezen voor sokken met een losse bovenrand of speciale bedsokken.

Lees ook: 11x dingen die kinderen hun ouders nooit vergeven

Wil je dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Pixabay