Van deze dagelijkse gewoontes word je moe

moe

Wist jij dit al?

Vraag jij je halverwege de dag af waarom je nou toch weer zo moe bent ook al heb je goed geslapen de nacht ervoor? En zit je ’s middags gapend achter je bureau of op de bank en kan je ’s ochtends niet uit je bed komen? Dan kan dit komen door een ongezonde gewoonte. Wij vertellen je meer.

Belangrijkste maaltijd

Dr. Mary Valvano vertelt in gesprek met Huffelpuf dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is die de meeste voedingsstoffen moet bevatten. Hierna volgt de lunch en daarna pas het avondeten.  In de praktijk eten veel mensen hun grootste maaltijd ’s avonds, maar dit kan negatieve effecten hebben op de energieopname van het lichaam en de bloedsuikerspiegel. Het lichaam is dan tijdens je slaap bezig met het verwerken van de maaltijd wat juist je slaap weer kan verstoren. “Door meer te eten aan het begin van de dag dan aan het einde, zul je merken dat je de hele dag door veel meer energie hebt”, zegt Valvano. Goed ontbijten dus.

Energiedrankjes

Drink jij veel energiedrankjes? Dan kan dit de oorzaak zijn van jouw vermoeidheid. Energiedrankjes worden door experts beschouwd als een belangrijke oorzaak van gezondheidsproblemen, zoals het in gevaar brengen van de gezondheid van het hart en de hersenen, het veroorzaken van ontstekingen, en het verhogen van de bloeddruk vanwege hun hoge suikergehalte.  In plaats van energiedrankjes zou je andere cafeïne houdende dranken zoals thee (vooral groene of gefermenteerde thee) kunnen proberen. Daarnaast kunnen een gezond dieet en 30 minuten lichaamsbeweging per dag ook bijdragen aan het verhogen van je dagelijkse energie.

Stress

Tot slot is overmatig stress ook een boosdoener voor je energielevels. Vermoeidheid komt vaak voor als bijwerking van stress en emotionele uitputting. Om stress te verminderen of te voorkomen, kun je technieken zoals meditatie, diep ademhalen of yoga proberen. Succes!

Lees ook: Zó herken je een parentale burn-out

Bron: Margriet | Beeld: Pexels