4 trucjes om van mieren af te komen

mieren

Zo kom je van die vervelende beestjes af!

Het lijkt erop dat de lente nu écht in ons land is. We maken massaal de tuin weer netjes en gaan lekker buiten zitten om te genieten van de zon. Helaas is het niet alleen genieten in de lente. De insecten zijn ook overal weer te vinden. Zo ook mieren. Gelukkig is er een aantal trucjes die je kunt gebruiken om van insecten af te komen.

Zo doe je dat!

1. Gebruik krijt

Je kunt mieren op afstand houden door simpelweg een lijn rond je deur of ramen te tekenen met krijt. Wetenschappers kunnen hun vinger er niet opleggen waarom krijt ze op afstand houdt. Een van de theorieën is dat deze zwarte beestjes niet van de geur van krijt houden. Als je een lijn trekt met krijt, zal het ongedierte daarom niet over de lijn lopen. Nog niet helemaal overtuigd? Hier kun je zien hoe de insecten op afstand worden gehouden met krijt. 

2. Jaag ze weg met baking soda

Er zijn tig chemische middelen die beloven mieren op afstand te houden, maar je kunt ook zelf een mengsel maken. Mix gelijke delen baking soda met poedersuiker en roer goed door. Mieren zijn gek op zoetigheden en zullen eropaf komen. Het is belangrijk dat je geen gewone suiker gebruikt, ze kunnen dan namelijk goed het verschil zien tussen de suiker en baking soda. Strooi het mengsel overal waar je de insecten ziet. Waarom baking soda zo goed werkt om van deze beestjes af te komen? Baking Soda heeft invloed op je PH-waarde, iets wat fataal is voor mieren als ze het binnenkrijgen.

Lees nog meer tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2