4 trucjes om van mieren af te komen

3. Geuren

Er zijn ook tig geuren waar mieren een hekel aan hebben of helemaal niet tegen kunnen:

Citroensap: mieren hebben een hekel aan zure luchtjes. Vers citroensap zal de beestjes dan ook op afstand houden. Week watjes in citroensap en leg ze op plekken waar je de insecten hebt gezien of schenk wat citroensap op plekken waar ze vaak langslopen.

Knoflook: net als vele andere insecten houden mieren ook niet van de geur van knoflook. Pel teentjes knoflook en plaats deze op plekken waar mieren zich nestelen of waar je ze vaak ziet lopen.

Komkommer: mieren vinden de smaak van komkommer niet lekker. Je kunt de insecten dus ook op afstand houden door komkommerschillen op plekken te leggen waar de mieren zijn.

Koffiedik: nu we het toch over geuren hebben, mieren vinden de geur van koffiedik ook vreselijk. Heb je net koffie gehad? Gooi het koffiedik dan niet zomaar weg, maar strooi het op de paden van mieren.

Kaneel en nootmuskaat: deze kruiden vinden mieren ook gruwelijk. Strooi wat van deze kruiden in je tuin en ze blijven er uit de buurt.

4. Babypoeder

Dit trucje werkt ook goed tegen bladluis. Heb je een plant die onder bladluis zit? Strooi babypoeder over de plant. Bladluizen zullen snel van deze plant afgaan. Je kunt het poeder ook bij mierennesten strooien. In babypoeder zit net als in krijt een stofje waar mieren en bladluizen niet van houden. 

Pagina 2/2

Lees ook: 8 dingen die je met bitterzout kunt doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Ants, 12 tomatoes, Oma weet Raad | Beeld: Pexels