Waarom je een bal van aluminiumfolie in je vaatwasser moet stoppen

Zeker het proberen waard!

Als we ergens niet van houden is het wel de afwas doen. Dat is dus waarom we in Nederland gek zijn op de vaatwasser. Wil je het beste uit je vaatwasser halen? Doe dan een aluminiumfoliebal bij de vaat!

Lifehacks

Aluminiumfolie is zo’n dingetje dat ontzettend veelzijdig is. Niet alleen om er dingen mee af te dekken of om het te gebruiken in de oven als je iets wilt bereiden. Ook voor de beste lifehacks gebruik je de folie. Wikkel bijvoorbeeld je autosleutels of voeten in aluminiumfolie. Ook zeker doen: een bal van aluminiumfolie in je vaatwasser stoppen. Eh, wat?

In de vaatwasser

Je vaat van tevoren afspoelen is iets wat de een wel doet en de ander niet. Er bestaat hier zelfs een hele discussie over. Want waarom zou je voorspoelen als je een vaatwasser hebt om het vuile klusje te klaren? Of komt de vaat er anders niet voldoende schoon uit? Hoe dan ook, soms zijn eetresten zo aangekoekt dat het nog aan je borden of bestek vastzit na het wassen. Heb jij hier ook regelmatig last van? Dan zou een bal aluminiumfolie verrassend genoeg uitkomst kunnen bieden.

Wil je weten hoe dat precies werkt? Lees dan verder op de volgende pagina.