Eindelijk antwoord: moet je olie nu in een hete of juist in een koude pan doen?

Wij hebben het antwoord!

Of je nu van kokkerellen houdt of niet, iemand zal toch voor eten op tafel moeten zorgen. Staat er Hollandse kost op het menu met een lekker stuk vlees? Dan wordt het vlees in hete olie of boter gebakken, dat is wel duidelijk. Maar hoe zit het met de olie zelf? Moet je dit in de pan doen wanneer de pan koud is? Of moet je wachten tot de pan is opgewarmd?

Het maakt wel degelijk uit wanneer je olie in de pan doet.

Warme of koud
Bij het garen van een stuk vlees of aardappelen is het belangrijk dat je het eten pas in de pan doet wanneer de olie heet is. Op deze manier schroeien het vlees, de vis of de aardappelen meteen dicht en hierdoor nemen ze geen vet op. De beste manier om dit te bereiken? Warm de pan éérst even op voordat je de olie of boter toevoegt. Als je de olie met de pan op laat warmen, is het mogelijk dat de olie nog niet warm is wanneer jij denkt dat-ie het al wel is.

Aanbranden
Wanneer je de olie meteen toevoegt, kan die ook sneller aankoeken. Braad je in roomboter? Dan moet je nog voorzichtiger zijn. Boter brandt namelijk nog sneller aan, om deze reden moet je boter wel iets eerder in de pan doen dan olie. Laat de boter smelten. Zijn de schuimbelletjes weggetrokken? Dan is de boter heet genoeg om het vlees toe te voegen.

Deze tip bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay