Gaat de batterij van jouw iPhone snel leeg? Dankzij dit trucje niet meer

iPhone

De batterij van je iPhone gaat weer langer mee

Het lijkt wel alsof we tegenwoordig met de telefoon in de hand worden geboren. De mobiele telefoon is multifunctioneel, zo gebruiken we het ding voor social media, voor werk en als navigatie. Niet zo gek dat mensen gefrustreerd raken wanneer de batterij van de telefoon snel leeg gaat…

Gelukkig is er een trucje waardoor de batterij langer meegaat.

Frustratie

Niets zo vervelend als mensen die met hun jam-mes in de pindakaaspot dippen, een deurmat waar allemaal huis-aan-huisfolder op liggen ondanks de nee-nee-sticker op de brievenbus en telefoons waarvan de batterij snel leeg is. Helaas kunnen we niet alle ergernissen oplossen, maar  voor die laatste kwelling hebben we gelukkig een oplossing gevonden.

Batterijvretend

Je hebt mensen er vast weleens over horen klagen: ze hebben de update uitgevoerd en sindsdien is hun telefoon erg traag of stroomt de batterij van de telefoon net zo snel leeg als een gieter met water die op de kop wordt gehouden. Tijdens diverse updates kan het voorkomen dat je iPhone bepaalde instellingen veranderd die ervoor zorgen dat je batterij sneller leeg is. Dit kun je gelukkig makkelijk oplossen.

Wat moet je doen?

Ga naar je instellingen en open ‘Algemeen’. Scroll vervolgens naar beneden en open ‘Stel opnieuw in’. Bovenaan zie je vervolgens staan ‘Herstel alle instellingen.’ Kies hiervoor en wacht een paar minuten. Vervolgens start je telefoon opnieuw op. Je moet wel een paar instellingen opnieuw instellen, denk aan het ontgrendelen met je vingerafdruk en het batterijpercentage opnieuw aanzetten.

Belangrijk: houd je hoofd er goed bij als je alle instellingen wilt herstellen. Onder ‘Stel opnieuw in’ staat namelijk de optie ‘Wis alle inhoud en instellingen’, als je dit doet verwijder je alle inhoud van je telefoon!

Gaat de batterij van je telefoon nog steeds snel leeg? Wellicht heb je dan wat aan deze of deze tips. Succes!

Lees ook: Center Parcs-bezoekers doen een bijzondere ontdekking in hun vakantiehuisje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Terello | Beeld: Pexels