Frans Bauer geeft plagiaat kinderliedje toe

Zijn nieuwste single lijkt sterk op de kinderhit uit 1983

Vorige week bracht Frans Bauer zijn nieuwe single Leugentje om bestwil uit. Direct nadat het nummer verscheen, zorgde het al voor enige ophef. Leugentje om bestwil zou namelijk sterk lijken op het liedje Meidengroep van Kinderen voor Kinderen uit 1983. Dit was de zanger zelf ook opgevallen en hij bekent dat de twee deuntjes inderdaad wel erg overeenkomen. Frans heeft dit zelfs toegegeven in een gesprek met componist Hans van Hemert, die zijn eigen liedje herkende in het nummer van Bauer en hem aansprak op plagiaat.

Vind jij dat de nummers sterk op elkaar lijken?

Plagiaat

Frans Bauer en Hans van Hemert zijn rond de tafel gegaan en de twee zijn er samen uitgekomen. Volgens 6 Inside zijn er geen harde woorden gevallen en hebben de heren afgesproken om de inkomsten van de nieuwe single van Frans te delen. Daarmee is de kous voor allebei af. ”Als iedereen tegen mij zegt: ‘Dat is een kopie’, dan moet ik daar iets mee”, zo legde Frans uit tegenover RTL Boulevard. 

Geleend

Van Hemert, het brein achter Luv en verantwoordelijk voor hits van onder andere Liesbeth List en Ramses Shaffy, verklaarde eerder deze week al dat het om een één-op-één kopie gaat. ”Frans Bauer heeft het geleend, ja. Of gestolen, hoe je het noemen wilt”, vertelde hij aan Shownieuws. Juridische stappen waren op dat moment volgens hem nog niet aan de orde. Daarover moest Van Hemert nog nadenken.

Leugentje om bestwil

Volgens Bauer kreeg hij het nummer Leugentje om bestwil aangeboden door Jeffrey Weber, de zoon van zangeres Marianne Weber. Jeffrey schreef in het verleden ook nummers voor zijn eigen moeder en artiesten als John de Bever en Roxeanne Hazes. Wat hem precies heeft aangezet tot het plegen van plagiaat, is niet bekend.

Lees ook: Beau van Erven Dorens gaat nieuw RTL Late Night-programma presenteren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill Leugentje om bestwil