Gordon openhartig over kinderwens: ‘Een kind zou mijn redding kunnen zijn’

gordon kinderwens

Een kind zou meer dan welkom zijn bij de zanger

Robbert Rodenburg (22) interviewt regelmatig bekende gezichten in zijn YouTube-serie ‘Open Kaart’. Dit keer wist de influencer Gordon (52) te strikken voor een openhartig gesprek. Daarin vertelt de zanger onder meer over zijn langgekoesterde kinderwens. 

Kinderwens en draagmoeder 

We kennen Gordon allemaal als een goedlachse man. Het is dan ook al snel lachen, gieren, brullen aan het begin van de video. Maar al snel zien we ook een serieuze kant van de zanger, wanneer Robbert hem vraagt hoe groot zijn kinderwens is. Dat Gordon een kinderwens heeft, is allang geen geheim meer. “Ik heb er de afgelopen jaren steeds vaker over nagedacht. Ik ben zelfs zover gegaan dat ik twee jaar geleden een draagmoeder had gevonden.” Uiteindelijk heeft de zanger alles afgeblazen, omdat hij vond dat zijn leven niet geschikt was. 

Universum bepaalt 

Inmiddels is het een heel ander verhaal. “Het feit dat ik straks deze aarde ga verlaten en niks achterlaat, dat vind ik een heel harde gedachte.” Gordon presenteert het programma 100 Jaar Jong, waardoor hij goed inziet hoe eenzaam sommige mensen achterblijven. Toch is het geen groot issue voor de zanger. “Ik zeg altijd: het universum bepaalt. Alleen wordt het nu wel tijd dat hij leuke dingen gaat doen, want ik heb genoeg ellende gehad”, vertelt hij lachend. Daarmee doelt de grappenmaker op en de recente overval, wat natuurlijk allesbehalve grappig was. 

Onvoorwaardelijke liefde 

“Als het zo moet zijn dat ik nog vader word, dan zou ik dat wel heel leuk vinden. Maar ik sluit het niet uit.” Op de vraag of Gordon op dit moment wel plek heeft voor een kind in zijn leven, antwoordt hij instemmend: “Heel eerlijk gezegd zou een kind weleens mijn redding kunnen zijn.” Volgens de zanger word je je dan bewust van het feit dat de onvoorwaardelijke liefde echt bij je kind ligt, en niet in het verlangen naar een relatie met iemand anders. “Dat heb ik heel lang gedacht, maar nu niet meer. Alhoewel ik het leuk zou vinden hoor, maar het heeft niet mijn prioriteit”, zegt hij over een relatie. 

Openhartig gesprek 

“Als het zo mocht zijn is het welkom, meer dan welkom”, besluit Gordon zijn verhaal. Of het binnenkort dus ‘papa Gordon’ is, moeten we nog even afwachten. Naast het gesprek over zijn kinderwens, vertelt Gordon ook openhartig over de recente overval en zijn verslaving. Het hele gesprek met Robbert kun je hieronder bekijken: 

Lees ook: Update: zo gaat het nu met Gordon

Bron: YouTube Robbert Rodenburg | Beeld: Videostill YouTube