Humberto Tan ging in therapie: ‘Voor een huwelijk moet je vechten’

Humberto Tan

De presentator heeft keihard aan zijn huwelijk gewerkt

Humberto Tan heeft een turbulente tijd achter de rug. Niet alleen werd hij als presentator van RTL Late Night vervangen door Twan Huys, maar ook had heel Nederland het ineens over zijn affaire met Dionne Stax. Voor het nieuwe zomerboek van LINDA vroeg schrijfster Saskia Noort hem het hemd van het lijf over deze roerige periode in zijn leven.

”Het kan niet allemaal continu perfect zijn.”

RTL Late Night

In september 2018 moet Humberto het RTL Late Night-stokje overdragen aan Twan Huys. Maar ondanks deze nieuwe impuls, lukte het ook Twan Huys niet om het programma weer op de kaart te krijgen. Volgens Humberto ligt dit niet alleen aan hem, de presentator. ”De motor haperde. Dan kun je de kapitein wel vervangen, maar die motor hapert nog steeds. Je moet de motor maken”, zegt Tan hierover in de zomereditie van LINDA. 

Gemiste kans

Een doorstart was volgens hem wel mogelijk geweest, maar dan hadden de makers van het programma meer moeten sleutelen, innoveren en investeren. “Het was nogal kortzichtig om het zo te laten doven”, aldus Humberto. Een gemiste kans, zo vindt de presentator, want het was niet onmogelijk. Kijk naar Pauw, Jinek of M; die zijn allemaal een stuk geduldiger geweest. Als je zeker weet dat de rek eruit is, kun je alsnog de handdoek in de ring gooien. Maar op deze manier was het een lastige wedstrijd voor Twan.”

Affaire

Een lastige wedstrijd werd het zeker en de lage kijkcijfers onderstreepten dat nogmaals. Ook Humberto had hiermee regelmatig van doen. En hoewel er vaak gesuggereerd werd dat dit lag aan zijn affaire met Dionne Stax, vertelt hij aan LINDA dat dit absoluut niet het geval was. De presentator geeft wel toe dat het zeker niet heeft geholpen en dat het ook mee heeft gespeeld met het besluit van RTL om hem als presentator te vervangen. ”Had ik iets moeten zeggen?” vraagt Humberto zich hardop af. ”Misschien. Maar ja, dat is allemaal achteraf.”

Dichter bij elkaar

Toch is alle ophef rondom zijn relatie met Dionne hem niet in de koude kleren gaan zitten. Maar wat Tan niet aan zag komen en velen met hem, is dat de affaire zijn gezin juist dichter bij elkaar heeft gebracht. ”Voor een huwelijk moet je vechten”, aldus de presentator, die ook toegeeft samen met zijn vrouw in therapie te zijn geweest. Het was uiteindelijk Humberto zelf die de knoop doorhakte en besloot samen verder te willen met zijn Ineke. Dat kostte hem wel de nodige hartenpijn, eenzaamheid en een heleboel gemis. ”Het kan niet altijd continu perfect zijn”, besluit hij het interview.

Lees ook: Verdrietig weekend voor Frans Duijts: ‘Ik heb maar drie uur geslapen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Hollandse Hoogte, fotograaf: Edwin Janssen